23 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Σημερινά Πρωτοσέλιδα 23/05/2013

9:54 π.μ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αυθαίρετα. Λύση-πακέτο για τον Ιούνιο". Η εφημερίδα γράφει ότι "λύση-πακέτο για το πρόβλημα των αυθαιρέτων πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή εντός του Ιουνίου το υπουργείο Περιβάλλοντος και έτσι θα εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση όλα τα κτίρια με αυθαιρεσίες που κατασκευάστηκαν πριν από το 1983, ενώ παράλληλα θα νομιμοποιούνται τυχόν μικρές παραβάσεις".

ΕΘΝΟΣ: "Η τελική ρύθμιση για τα χρέη στην Εφορία". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι τις 28 Ιουνίου θα πρέπει να υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Προαπαιτούμενα αποτελούν, πέραν του «πόθεν έσχες», η προφανής οικονομική αδυναμία και η επίδειξη συνέπειας στις τυπικές φορολογικές υποχρεώσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πανέλληνες από τον Μυστρά: «Σύντομα θα σημάνουν οι Καμπάνες»!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "τώρα λοιπόν που θα σημάνουν οι καμπάνες της μεγάλης έγερσης -στην εποχή της Μητριαρχίας στην οποία πέρασε ξανά ο κόσμος μας μετά από χιλιάδες χρόνια- προκύπτει ένα τρομερό δίλημμα όχι μόνο για τον Ελληνισμό και το μέλλον του, αλλά και γενικά για όλη την ανθρωπότητα: ¨η θα σωθεί και θα δοξαστεί και πάλι το Ελληνικό Γένος, ή ο πλανήτης Γη... θα ανατιναχθεί!!! Αρα από όλα αυτά τα καταπληκτικά προκύπτει πως ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι... Διαστημικός πόλεμος!...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ρύθμιση χρεών με... φακέλωμα στην εφορία". Η εφημερίδα γράφει ότι "οι οφειλέτες θα πρέπει να καταθέσουν αναλυτική δήλωση με τα περιουσιακά τους στοιχεία, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα χρέη σε ιδιώτες, Ταμεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ! ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μυστήρια με πρέσβη, Siemens και λίστα Λαγκάρντ". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρώην διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ το 2009 και πρέσβης κατόπιν στη Γαλλία, Κ.

Χαλαστάνης, έχασε το έγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, που έδινε το δικαίωμα στην ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει στα στοιχεία του CD για φορολογικούς σκοπούς. Ο ίδιος, όταν ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Siemens Χρ.

Καραβέλας διέφυγε στην Ουρουγουάη, ήταν από τους υπευθύνους της καθυστέρησης στο να κινηθούν εγκαίρως οι διαδικασίες για τη σύλληψή του, με αποτέλεσμα ο καταζητούμενος να «χαθεί»".

ΕΣΤΙΑ: "Μέγα πρόβλημα το μέλλον της Αθήνας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην περιφέρεια θα έλθη σιγά-σιγά η ανάκαμψις. Μάλιστα σε κάποιες περιοχές αυτή έχει ήδη δρομολογηθή. Το μεγάλο πρόβλημα θα υπάρχη στα αστικά κέντρα και κυρίως στην Πρωτεύουσα. Το ευρύτερο Λεκανοπέδιο αριθμεί περί τα 4 εκατομμύρια κατοίκων, δηλαδή πάνω από το 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Αλλά η οικονομική δραστηριότης στην Πρωτεύουσα δεν φαίνεται ικανή να μπορή να συντηρήση τόσο μεγάλο πληθυσμό. Το μέλλον της Αθήνας είναι αβέβαιο".

Η ΑΥΓΗ: "Φτωχοί, άνεργοι και χρεωκοπημένοι". Σύμφωνα με την εφημερίδα "το σπάνιο φαινόμενο να δυστυχούν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί είναι το αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα. Η ελληνική κοινωνία γυρίζει δεκαετίες πίσω και η οικονομία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο χάος".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τριγμοί λόγω του αντιρατσιστικού". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "γόρδιος δεσμός που απαιτεί ριζικές αποφάσεις αποδεικνύεται το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού που θέλει να προωθήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Ενα νομοσχέδιο, που προκαλεί κραδασμούς και, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών τόσο της Ν.Δ. όσο και της ΔΗΜ.ΑΡ., «δεν θα λήξει αναίμακτα»".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Φακέλωμα για 100 δόσεις". Η εφημερίδα υποστηρίζει "η Εφορία προχωράει σε ρύθμιση χρεών μέχρι 100 δόσεις μόνο για τους οφειλέτες που θα της δηλώσουν το περιουσιακό-οικονομικό προφίλ τους. Στόχος να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 58 δισ. ευρώ που της χρωστούν εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Αίμα και μίσος σκεπάζουν την Ευρώπη". Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ευρώπη των λαών, η Ευρώπη του ενιαίου νομίσματος, η Ευρώπη της ευημερίας, σείεται απ΄άκρο εις άκρον από μίση, από εθνικισμούς, από απίστευτη ρατσιστική ή φονταμενταλιστική βία. Εκτός από την «καλύβα» του Νότιου Ευρωπαίου καίγεται τώρα και το «τακτοποιημένο σπίτι» του Βόρειου Ευρωπαίου. Για να εμφανιστεί για μία ακόμα φορά στην Ιστορία η τραγωδία που γεννά ο οικονομικός και εθνικιστικός εγωισμός των μεγάλων χωρών της Ευρώπης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ντάισελμπλουμ: Ελάφρυνση χρέους το 2014". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το καλοκαίρι του 2014 προαναγγέλλει με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, μέσω συνέντευξης στην «Κ», ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπό τον όρο φυσικά ότι η χώρα μας θα έχει τηρήσει στο μεταξύ στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της έναντι της δανειακής σύμβασης".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Αυθαίρετα-ημιυπαίθριοι όλες οι διευκολύνσεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα στις επόμενες εβδομάδες και συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, που καταργεί το νόμο 4014 ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός από την ολομέλεια του ΣτΕ. Την ίδια ώρα στο πλαίσιο της χωροταξικής και πολεοδομικής μεταρρύθμισης, την δημιουργία «Τράπεζα Γης»".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στα όρια της φτώχειας 600.000 παιδιά στην Ελλάδα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι συνθήκες διαβίωσης και ανατροφής των παιδιών έχουν αλλάξει δραματικά κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην έκθεση του Πανεπιστημίου των Αθηνών για λογαριασμό της Unicef με τίτλο «η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα». Τα αποτελέσματα δείχνουν πως 597.000 παιδιά, δηλαδή το 30,4% βιώνουν τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό. Παράλληλα, άλλα 322.000 παιδιά ζουν με σοβαρή υλική αποστέρηση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σήμερα τα συλλαλητήρια για τις Συλλογικές Συμβάσεις". Η εφημερίδα αναφέρει "κομβική μάχη στην κλιμάκωση του αγώνα, για να μπει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας και της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για κατάργηση των συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποτελούν τα σημερινά συλλαλητήρια που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ως και εκατό δόσεις αλλά με... στριπτίζ". Η εφημερίδα σημειώνει "εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 48 δόσεις, που μπορεί να γίνουν ακόμη και 100 αν υπάρχει οικονομική αδυναμία του οφειλέτη, προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. Προϋπόθεση για την υπαγωγή σ΄αυτήν είναι η υποβολή πλήρους πόθεν έσχες στην Εφορία, με όλα τα εισοδήματα, τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Αφοπλίστε τον ναζισμό". Η εφημερίδα γράφει "η Χρυσή Αυγή είναι μονίμως κορυφαίο θέμα τον τελευταίο καιρό για... λάθος λόγους. Λίγο απότομη η εισαγωγή, αλλά απαραίτητη. Ποιοι κάνουν λάθος; Ολοι ή σχεδόν όλοι, με μια πρώτη ματιά".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η κρίση τους κάνει νταήδες στο σπίτι".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ενεργοποίηση ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενεργοποιούνται με δύο αποφάσεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη οι δύο ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Πρόκειται για την έκτακτη ρύθμιση που αφορά τα βεβαιωθέντα χρέη έως τις 31.12.2012 και την πάγια ρύθμιση που αφορά οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μετά την 1.1.2013".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εως και 100 δόσεις η ρύθμιση χρεών". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ηλεκτρονική αναλυτική δήλωση περιουσιακής και εισοδηματικής κατάστασης απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών από τους οφειλέτες του Δημοσίου προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα να εξοφλήσουν τα χρέη τους μέχρι και σε 48 δόσεις ή ακόμη και σε 100 μηνιαίες δόσεις, καταβάλλοντας τουλάχιστον 15 ευρώ κάθε μήνα μέσω τραπεζικών λογαριασμών με πάγια εντολή".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων με αντάλλαγμα πόθεν έσχες". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το «πόθεν έσχες» των οφειλετών, με πλήρη καταγραφή της περιουσιακής τους κατάστασης, εισοδημάτων, οχημάτων, ακινήτων, αλλά κυρίως των τραπεζικών τους λογαριασμών, μέσω των οποίων υποχρεωτικά με πάγια εντολή θα εξοφλούν τα χρέη τους, και η υποβολή όλων των δηλώσεων της τελευταίας πενταετίας, θα δίνουν το «διαβατήριο» σε φορολογουμένους για να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων".


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top