1 Ιουν 2013
0 σχόλια

Η Πόλις εάλω από εξεγερμένους διαδηλωτές!

9:44 μ.μ.
Χιλιάδες περνούν το Βόσπορο από το ξημέρωμα του Σαββάτου για να ενωθούν με τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Μία 34χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς χτυπήθηκε από ρουκέτα δακρυγόνου την Παρασκευή. Πάνω από 1.000 τραυματίες, ενώ διαδηλώσεις έγιναν επίσης σε Άγκυρα και Σμύρνη.
«Πνίγεται» η Κωνσταντινούπολη στα χημικά. Δεύτερη ημέρα των αιματηρών συμπλοκών με απίστευτη χρήση βίας από τις δυνάμεις καταστολής.
Στη δίνη εντονότατων ταραχών βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Τουρκία με ολοένα και περισσότερους διαδηλωτές να κατεβαίνουν στους δρόμους και την αστυνομία να καταστέλλει κάθε κίνησή τους.
Για δεύτερη μέρα σήμερα η τουρκική αστυνομία έριξε δακρυγόνα ενώ έκανε και χρήση αντλιών νερού, ώστε να εμποδίσει εκατοντάδες διαδηλωτές να πάνε στην πλατεία Ταξίμ.
Χιλιάδες διαδηλωτές καταφθάνουν φορώντας μαντήλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα "Ενωμένοι κατά του φασισμού" ζητούν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ.
Το κίνημα διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε χθες το πρωί μετά από την βίαιη καταστολή της διαμαρτυρίας εκατοντάδων ακτιβιστών που είχαν κατασκηνώσει στο πάρκο Γκεζί, πάνω στην πλατεία, διαμαρτυρόμενοι για το μπάζωμα του πάρκου, προκειμένου να χτιστούν εκεί ξενοδοχεία και καταστήματα.
Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ εκατοντάδων διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και- όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- «χτυπά όποιον βρει μπροστά της».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τραυματίες είναι 60, ενώ οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 200.
Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσίκτας, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει μια γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα haberedikkat.com και η τουρκική Indymedia, ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του σήμερα, από καρδιακό επεισόδιο, μετά την ρίψη χημικών από την αστυνομία.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια Αιγύπτια τουρίστρια που τραυματίστηκε στα επεισόδια και υποβλήθηκε σε επέμβαση αφού διαπιστώθηκε ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία 34χρονη γυναίκα χτυπήθηκε από ένα δοχείο δακρυγόνου. Ακόμα, μια σκαλωσιά κατέρρευσε κατά την βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα διαδηλωτές.
001
Σήμερα αναμένεται να επαναληφθούν επεισόδια καθώς λεωφορεία από τη Σμύρνη, την Αττάλεια, το Ικόνιο, τη Νίκαια και άλλες πόλεις κατευθύνονται προς την Πόλη. Ίσως η κυβέρνηση μπλοκάρει και το Facebook στην Τουρκία για λίγες μέρες, αναφέρουν ανεξάρτητοι ραδιοφωνικοί σταθμοί
002
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο μεγάλος δρόμος του Πέραν – Ιστικλάλ είναι γεμάτος με διαδηλωτές. Ο διαδηλωτής Αϊκούτ Ανσάρογλου έγραψε στο Facebook: "ER PLATFORMDA BU ULKEDE SECİMLERE İNANMİYORUM DEMİSTİM. TEK İNANCİM HALKİN AYAKLANMASİYDİ,BU AYAKLANMA MİLLİ HUKUMETE KADAR DEVAM ETMELİ BASKA YOL YOK !!!" που σημαίνει ότι η παλλαϊκή εξέγερση πρέπει να συνεχιστεί διότι έχει «εθνικό χαρακτήρα». Η αντίδραση πιθανώς να μην οφείλεται στην κατασκευή Mall σε ένα σημείο ιδιαίτερης ομορφιάς αλλά αυτή είναι η αφορμή. Οι κινητοποιήσεις είναι το ξέσπασμα του λαού στην πολιτική που υποδεικνύει το Δ.Ν.Τ. στη χώρα στο «όνομα της ανάπτυξης», σχολιάζουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι σε ραδιόφωνα που δεν στηρίζουν το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας
003
Ακόμα περισσότερος κόσμος βγαίνει σήμερα στους δρόμους
004
Τους τελείωσαν τα δακρυγόνα κάποια στιγμή και τα μετέφεραν μέσα στα ασθενοφόρα για να φτάσουν στους αστυνομικούς
005
Καπνοί από την πλατεία Ταξίμ, σήμερα το πρωί
006
Ο Nilgul Turkalp στέλνει τη φωτό διαδηλώτριας που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
007
Άγριο ξύλο στο Μπεσικτάς






Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top