23 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Alpha Bank: Μπαίνει τέλος στα σενάρια καταστροφής της ελληνικής οικονομίας ΠΗΓΗ reporter.gr

12:55 μ.μ.
«Το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά μείωσης εισοδημάτων στην Ελλάδα» εκτιμά η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της για την οικονομία.
Σύμφωνα με την τράπεζα, η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από την κρίση έχει πλέον αρχίσει και πλέον διαψεύδονται σε καθημερινή βάση τα σενάρια καταστροφής που οδήγησαν τη χώρα στη μεγάλη ύφεση του 2011 και 2012. 

Σύμφωνα  με την τράπεζα,« η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση ισχυρότερη, με τις μακροοικονομικές ανισορροπίες να αντιμετωπίζονται σε μονιμότερη βάση και τις διαρθρωτικές αλλαγές να διαμορφώνουν σταδιακά συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, στηριζόμενες αυτή τη φορά στην εγχώρια αποταμίευση και παραγωγικότητα. 

Η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα εμφανίσει δίδυμα πλεονάσματα, τόσο στο πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης όσο και στο εξωτερικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων υπογραμμίζεται πως η σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος και η συνεπαγόμενη αλλαγή πορείας της χώρας, γίνονται τώρα πολύ ευδιάκριτα τόσο από τη μεγάλη επιτυχία της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν, όσον αφορά την προσπάθεια για προώθηση της αποτελεσματικής υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, όσο και από τις ακόλουθες ενθαρρυντικές εξελίξεις σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας:
 
euro-610x-21

- Από τη πολύ μεγάλη συμμετοχή σε προγράμματα ενίσχυσης των επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ.

- Από τη διαφαινόμενη τώρα προοπτική έγκαιρης ανάκαμψης των επενδύσεων στη βιομηχανία.

- Από τις ενθαρρυντικές εξελίξεις που σημειώνονται στην αγορά εργασίας, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.).

- Από τις εξαιρετικά ευνοϊκές εξελίξεις στο εξωτερικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (ΙΤΣ) της χώρας που προοιωνίζουν νέα σημαντική θετική επίπτωση στη μεταβολή του ΑΕΠ της χώρας από τις καθαρές εξαγωγές. 

- Από την τάση σταθεροποίησης της βιομηχανικής παραγωγής.


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top