31 Μαΐ 2013
0 σχόλια

ΗΠΑ: Στα υψηλά έξι ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

6:53 μ.μ.
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών περίπου ανήλθε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Μάιο, εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για την προοπτική της οικονομίας και των προσωπικών εισοδημάτων.
Ο δείκτης που καταρτίζει το Thomson Reuters σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανήλθε στις 84,5 μονάδες τον τρέχοντα μήνα, έναντι 76,4 μονάδων τον Απρίλιο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 2007.
Παρότι τα νοικοκυριά υψηλότερων εισοδημάτων κρατούν τα σκήπτρα της αισιοδοξίας, σημαντική βελτίωση της εμπιστοσύνης παρατηρήθηκε και στα νοικοκυριά μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων προς το τέλος του μήνα.
Η αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών αυξάνει τις πιθανότητες για επενδύσεις σε μετοχές, μετά το ράλι που έχει σημειωθεί στα χρηματιστήρια από την αρχή του έτους.
«Είναι σαφές ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύεται με μεγαλύτερο ρυθμό φέτος σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις πριν από έναν μήνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο διευθυντής της έρευνας, Ρίτσαρντ Κέρτιν.,

Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top