31 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Η Μόσχα διαψεύδει την παράδοση πυραύλων στη Συρία

1:12 μ.μ.
Οι ισχυρισμοί του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, διαψεύδονται σήμερα μέσω του ρωσικού Τύπου, σχετικά με την παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-300 στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με πηγές του ρωσικού στρατιωτικo-βιομηχανικού συμπλέγματος, που επικαλούνται οι εφημερίδες Kommersant και Vedomosti, η Μόσχα δεν έχει ακόμη παραδώσει τους πυραύλους στη Συρία και είναι πιθανό να μην τους παραδώσει εντός του έτους
«Η παράδοση των έξι S-300 που προβλέπεται από συμβόλαιο το οποίο υπεγράφη το 2010 δεν θα πραγματοποιηθεί παρά το δεύτερο τρίμηνο του 2014», γράφει η Kommersant.
Επίσης, τονίζεται ότι θα χρειαστεί διάστημα έξι μηνών για την εκπαίδευση του συριακού προσωπικού και για τη δοκιμή τους, πριν αποκτήσουν επιχειρησιακή ικανότητα.
Η Μόσχα υποστήριξε την Τρίτη ότι ο εξοπλισμός του συριακού καθεστώτος με πυραύλους εδάφους-αέρος ικανούς να εξουδετερώσουν εν πτήσει αεροσκάφη και τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους αποτελεί παράγοντα αποτροπής εξωτερικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
Η ρωσική πηγή που επικαλείται η Vedomosti επεσήμανε ωστόσο ότι, ακόμη και αν οι ρωσικές αρχές επιμείνουν επισήμως στην πρόθεσή τους να εκπληρώσουν τους όρους του συμβολαίου του 2010, αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι η παράδοση των πυραύλων S-300 τελικά θα πραγματοποιηθεί.
Ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ δήλωσε χθες, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar της λιβανικής Χεζμπολάχ, πως «όλες οι συμφωνίες με τη Ρωσία εφαρμόζονται και μέρος τους εφαρμόσθηκε πρόσφατα».

Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top