30 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Ελαφρές πίεσεις το ταμπλό λόγω ΑΜΚ τραπεζών

2:48 μ.μ.
Πτώση 60% στο δικαίωμα της Εθνικής – Κάτω από τις 1.000 μονάδες ο δείκτης.


Οι έντονες απώλειες της Tράπεζας Πειραιώς μετά την ανακοίνωση της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών στα πλαίσια της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου πκαι η επιστροφή στην διαπραγμάτευση της Εθνικής Τράπεζας μετά το reverse split, αποτελούν σήμερα τα «μεγάλα θέματα» που απασχολούν την αγορά.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί οριακά 0,31% στις 1.005,64 μονάδες, σημειώνοντας ωστόσο έντονες διακυμάνσεις γύρω απότ ις 1.000 μονάδες, αλλάζοντας συνεχώς πρόσημο. Η μετοχή της Πειραιώς χάνει 21,18% στα 20,1 σέντς, μετά την ανακοίνωσή την Τετάρτη ότι η τιμή των νέων μετοχών που θα διατεθούν, εκφρασμένη σε όρους πριν το reverse split, ανέρχεται στα 17 σεντς. Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, η τιμή της αύξησης της Πειραιώς είναι χαμηλότερη και είναι λογικό να έχουμε σήμερα υποχώρηση της τιμής.
Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας περιορίζει τα κέρδη της και τώρα ενισχύεται 0,22% στα 4,54 ευρώ στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά την ολοκλήρωση του reverse split, ενώ το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας υποχωρεί 52,13%.
Η Alpha Bank υποχωρεί 1,69% και η Eurobank 9,45%, ενώ πτώση 1,62% σημειώνει ο τραπεζικός δείτκης. Στις υπόλοιπες μετοχές του
FTSE 25, άνοδο 1,46% καταγράφει η Coca Cola, στο +0,58% η Jumbo, στο 1,19% o ΟΛΠ και οριακά κέρδη 0,25% σημειώνει η ΔΕΗ και η Μότορ Όιλ. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 42,3 εκατ. ευρώ.

Πτώση 60% στο δικαίωμα της Εθνικής

Στο κλίμα των διεθνών χρηαμτιστηρίων  κινείται η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Εθνικής Τράπεζας που λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών κατέγραφε πτώση 60% στα επίπεδα του 1,70 ευρώ, αλλά με τη μετοχή να υποχωρεί κατά το άνοιγμα οριακά στα επίπεδα του 4,5%.
Σύμφωνα με την αγορά είναι αβέβαιο αν το χρηματιστήριο θα επηρεαστεί από τη διεθνή συγκυρία δεδομένου ότι τόσο η Wall Street χθες όσο και το Τόκιο σήμερα κατέγραψαν απώλειες στο πλαίσιο της αποκομιδής ρευστότητας και κερδών μετά το πρόσφατο ράλι. Οι επενδυτές πουλάνε τα δικαιώματα της Εθνικής αφενός γιατί η τιμή εισαγωγής του στα 4,50 ευρώ κρίθηκε ως ιδιαίτερα ακριβό, αφετέρου αν συμμετάσχουν στην αύξηση θέλουν να το κάνουν σε καλύτερες και φθηνότερες τιμές. Η κινητοποίηση εκ μέρους της Εθνικής, αλλά και του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, είναι μεγάλη.
peiraiosbank468 030513

Προς υπερκάλυψη η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς

Ισχυρές είναι οι πιθανότητες όχι απλώς για κάλυψη, αλλά για υπερκάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Πειραιώς μετά την ανακοίνωση των όρων χθες. Η τράπεζα ζητάει κοντά στα 7,5 δισεκ. ευρώ και το όριο του 10% διαμορφώνεται στα 750 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ τα έχει εξασφαλίσει από την εξαγορά της Millenium και της Geniki Bank στην οποία ισχυρός μέτοχος ήταν η Societe Generale, η οποία και ανακεφαλαιοποίησε την ελληνική θυγατρική της. Σύμφωνα με την αγορά η διοίκηση της Πειραιώς προχώρησε σε ένα επιθετικό πουσάρισμα της αύξησης κεφαλαίου της θεωρώντας, ότι και μία μετοχή να ανταλλάξουν οι μέτοχοι με τις 35 νέες που δίνει, η ΑΜΚ θα ξεπεράσει το όριο του 10%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το reverse split θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπου η μετοχή δεν θα διαπραγματεύεται στα πρότυπα της Εθνικής Τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι αύριο είναι η τελευταία ημέρα αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank, ενώ η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Εθνικής θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι και της 7 Ιουνίου για να ολοκληρωθεί στις 13 του ίδιου μήνα.



Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top