24 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Κέρδη για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο από την ΕΤΕ

7:31 μ.μ.
Στα 186 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας για το α' τρίμηνο, έναντι ζημιών 265 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012.
Όπως αναφέρετια σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΕ, τα κέρδη, εάν συμπεριληφθούν τα μη επαναλαμβανόμενα κόστη που συνδέονται με το εγχείρημα απόκτησης της Eurobank, περιορίζονται στα 27 εκατ. ευρώ.

Στο τρίμηνο συνεχίστηκε η σημαντική συμβολή της Finansbank στα αποτελέσματα, καθώς η τουρκική θυγατρική της ΕΤΕ εμφάνισε καθαρά κέρδη 155 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23% ενώ θετική ήταν και η συμβολή των θυγατρικών στη ΝΑ Ευρώπη.

H Εθνική είδε τις καταθέσεις να αυξάνουν κατά 5%, ενώ μείωσε το δανεισμό από το ευρωσύστημα καθώς στην κορύφωση της κρίσης (Ιούνιος 2012) ήταν 34,7 δισ. ευρώ και πλέον έχει περιοριστείσε 27,5 δισ. ευρώ. Υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω μείωσης κατά 9,8 δισ. «ρεπάροντας» τα ομόλογα που θα εκδοθούν κατά τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών αντιστοιχούν στο 19,8% του συνόλου για τον όμιλο και 24,3% για το εγχώριο χαρτοφυλάκιο δανείων.

Ο όμιλος συνέχισε να μειώνει τα λειτουργικά του κόστη, κατά 10% στην Ελλάδα και 3% στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί.

Η σχέση δανείων προς καταθέσεις αντιστοιχεί πλέον σε 104%.

Η τράπεζα εμφάνισε περιστολή λειτουργικών δαπανών στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη κατά 10% και 3%, αντίστοιχα, σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2012. Η μείωση των δαπανών προσωπικού στην Ελλάδα ανήλθε στο 12% ενώ καταγράφεται περιορισμός γενικών εξόδων και αποσβέσεων κατά 5%, εάν δεν ληφθούν υπόψη οι έκτακτες δαπάνες για τη συγχώνευση της Eurobank.



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top