31 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Ελληνο-Ιρλανδικό Φόρουμ: «Τι ενώνει και τι χωρίζει Ελλάδα και Ιρλανδία για την έξοδο από την κρίση»

1:40 μ.μ.
«Η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να ξαναστήσει ένα σωστό παραγωγικό ιστό και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την τεράστια ανεργία και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και ελπίδες για τις νέες γενιές».
Την ανωτέρω αναφορά κάνει ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Μαΐλλης, με αφορμή την οργάνωση του Ελληνο-Ιρλανδικού Φόρουμ, με τίτλο «Το παράδειγμα της Ιρλανδίας στην έξοδο από την κρίση», που πραγματοποιείται την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Μαΐλλη, «η συνεργασία και ο συντονισμός της Ελλάδας και της Ιρλανδίας στα πλαίσια του ευρώ, μπορούν να αποδειχθούν πολύ σημαντικά και καθοριστικά στη διαδικασία της τροποποίησης και προσαρμογής των κανόνων του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος».
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του Φόρουμ, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Κωστής Χατζηδάκης Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Wolfgang Dold Πρέσβης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ο Charles Sheehan Πρέσβης Ιρλανδίας και ο Ralf Lissek Γενικός Διευθυντής Γερμανο-Ιρλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού
Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Αν. Γενικός Διευθυντής Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες σχετικά με:
- τις ομοιότητες και τις διαφορές της Ελλάδας και της Ιρλανδίας στη διαχείριση της ύφεσης,
- την οικονομία και τα προβλήματα της Ιρλανδίας και της Ελλάδας από την αρχή της κρίσης μέχρι
και σήμερα,
- τις επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές που ανοίγονται στις δύο χώρες, όπως και
- το ρόλο των τραπεζών για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.
Εισηγήσεις και τοποθετήσεις θα κάνουν οι κ.κ. Jack Golden, Πρόεδρος HR της CRH, Liam Ryan Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ireland, Werner Schwanberg, Διευθύνων Σύμβουλος της WGZ Bank Ireland, Νάσος Ζαρκαλής Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND HELLAS, Νίκος Ζόνζηλος Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΟΒΕ, Στέλιος Σταυρίδης Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και Αθανάσιος Συριανός Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης.




Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top