25 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Ευρωπαίος Επίτροπος ξεμπλοκάρει το πρόγραμμα για τους ανέργους

2:58 μ.μ.
Το “πράσινο φως” στο πρόγραμμα απασχόλησης 400.000 ανέργων άναψε ο αρμόδιος επίτροπος, Λάζλο Αντορ.
Με ρητή σύσταση προς τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Αντορ ζήτησε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την έγκριση της συγχρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος που προβλέπει την επιδότηση απασχόλησης έως 400.000 ανέργων, μελών οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο.

Η κίνηση του επιτρόπου έγινε σε απάντηση επιστολής της Μ. Δαμανάκη, μετά και τον θόρυβο που προκάλεσε δημοσίευμα της Καθημερινής περί εμπλοκής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τη γραφειοκρατία των κοινοτικών διευθύνσεων, που φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των κοινωνικών προεκτάσεων που προκαλεί η εκτόξευση της ανεργίας στο 27%.

Ολα ξεκίνησαν οταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε επιστολή της ανέφερε ότι «μια πιθανή πηγή χρηματοδότησης του προγράμματος, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είναι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κάτι που απαιτεί ωστόσο την αναθεώρηση των προγραμμάτων, δυνατότητα που είναι περιορισμένη, δεδομένου ότι το ΕΣΠΑ διανύει ουσιαστικά την τελευταία χρονιά της προγραμματικής περιόδου».

Σε συνάντηση που είχε ευρωπαίος αξιωματούχος με τον έλληνα υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση φάνηκε πως το πρόγραμμα απορρίπτεται και μάλιστα η Κομισιόν φαίνεται πως προειδοποιεί την Ελλάδα πως σε περίπτωση που προχωρήσει το πρόγραμμα με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, τότε η Ευρώπη θα ζητήσει από την Ελλάδα τα λεφτά πίσω.





ΠΗΓΗ: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top