30 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Κι άλλος ύποπτος φάκελος στο Λευκό Οίκο

9:54 μ.μ.
Ο Λευκός Οίκος ήταν ο παραλήπτης μιας "ύποπτης" επιστολής, παρόμοιας με εκείνην που εστάλη στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και πιστεύεται ότι περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, όπως γνωστό από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή της η Μυστική Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την προστασία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι το κέντρο διαλογής της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου εντόπισε μια επιστολή "παρόμοια με τα γράμματα που είχαν σταλεί στον δήμαρχο" της Νέας Υόρκης.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διευκρίνισε ότι η επιστολή έχει ήδη παραδοθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του FBI προκειμένου να αναλυθεί το περιεχόμενό της και να διαπιστωθεί εάν πρόκειται όντως για κάποια επικίνδυνη ουσία.

Ο Μπλούμπεργκ ήταν ο πρώτος παραλήπτης ενός τέτοιου απειλητικού γράμματος που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις περιείχε ίχνη ρικίνης. Άλλη μία επιστολή με ρικίνη βρέθηκε αργότερα σε ένα κτίριο της Ουάσινγκτον όπου στεγάζεται η οργάνωση "Δήμαρχοι Κατά των Παράνομων Όπλων" που είχε ιδρύσει ο Μπλούμπεργκ και η οποία επιδιώκει την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

Τον περασμένο μήνα συνελήφθη ένας άνδρας που φέρεται να έστειλε απειλητικές επιστολές με ρικίνη στον Λευκό Οίκο και σε ένα γερουσιαστή.
 
Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top