31 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Κάντε Έλληνα τον Γιουνκέρ, λέει ο Σιούφας

11:26 π.μ.
Την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργο και πρώην πρόεδρο του Eurogroup,Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, προέκρινε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας.
Ο κ. Σιούφας αναφέρει:

«Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και πρώην προέδρου του Eurogroup στη χώρα μας, αποτελεί σημαντικό γεγονός.
Ο κ. Γιούνκερ από τη θέση του προέδρου του Eurogroup χειρίστηκε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και το ελληνικό ζήτημα με σύνεση και υπευθυνότητα. Τιμώντας το αξίωμά του, αναδείχθηκε σε κορυφαίο σύγχρονο ευρωπαϊστή. Σε δύσκολες στιγμές για την χώρα μας δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Με την στάση και τις δημόσιες δηλώσεις του αποτέλεσε ένα σταθερό ανάχωμα απέναντι σε όλους εκείνους τους ανιστόρητους ευρωπαίους πολιτικούς, που εκτόξευαν απειλές για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.
Η επίσκεψη του κ. Γιούνκερ μάς δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε, για μια ακόμη φορά, ότι εμείς οι Έλληνες δεν ξεχνάμε και τιμάμε όλους αυτούς που μας στήριξαν και μας στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές.
Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και επαναφέρω την πρόταση που κατέθεσα στις 21 Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, να τιμηθεί ο κ. Γιούνκερ με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, να του δοθεί τιμητικά από την κυβέρνηση η ελληνική ιθαγένεια, και να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής. Του αξίζουν πραγματικά.»
Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top