24 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Άνοιξε η εφαρμογή του TAXIS Νet για τις δηλώσεις

5:57 μ.μ.
Γύρω στις 16.30 άνοιξε τελικά η εφαρμογή του TAXIS NET για την υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων, πρώτη ημέρα της υποβολής τους.
Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις, έως και τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία, μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS NET.
«Καλή και ανέφελη υποβολή σε όλους» ευχήθηκε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή και την υποβολή της δήλωσης οι υπόχρεοι πρέπει να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα.
Σημειώνεται ότι από φέτος για πρώτη φορά, υποχρεωτικά θα αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις οι τόκοι των καταθέσεων, κατι που σημαίνει πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει λάβουν τη σχετική βεβαίωση από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρούν λογαριασμό.
Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top