25 Μαΐ 2013
0 σχόλια

«Μάζεψε» τις απώλειες η Wall, παρέμεινε η νευρικότητα λόγω Fed

9:44 π.μ.
Πτωτικά οι ευρωαγορές.
Με οριακές απώλειες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, καταφέρνοντας να «μαζέψουν» κάπως την πτώση που σημείωναν νωρίτερα την Παρασκευή. Το αρνητικό κλίμα για τις επόμενες κινήσεις της Fed κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ βοήθησαν στο να περιοριστούν οι ζημιές στη Wall
O Dow ανέβηκε οριακά 0,06% στις 15.303 μονάδες, διαγράφοντας τις απώλειες που έγραφε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Ο Nasdaq έπεσε 0,015 στις 3.459 μονάδες, με απώλειες 1,1% σε εβδομαδιαίο επίπεδο
Ο S&P 500 υποχώρησε οριακά 0,03% στις 1.650 μονάδες.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η Wall θα παραμείνει κλειστή λόγω της αργίας για τη Memorial Day, κάτι που σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές συνέβαλλε στο υποτονικό κλίμα που κυμάνθηκαν οι δείκτες.
Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών παρουσιάσαν αύξηση 3,3%, λόγω της ισχυρότερης  ζήτησης για αερσοκάφη και αυτοκίνητα, ενώ οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για άνοδο 1,4%.
Εξαιρουμένου του τομέα των μεταφορών, οι παραγγελίες σημείωσαν μικρότερη άνοδο της τάξης του 1,3%, όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Εν τω μεταξύ, στα στοιχεία για τις παραγγελίες του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω για να δείξουν μείωση 5,9% έναντι 6,9% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Ο ετήσιος πληθωρισμός επιβράδυνε στο 1,1% τον Απρίλιο, ή 1,7% χωρίς να περιλαμβάνονται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας ενώ στόχος της κεντρικής τράπεζας είναι το 2%.
 
112305423
 

Ευρώπη

 
Παρά τα θετικά οικονομικά  στοιχεία που προέκυψαν από τη Γερμανία, οι ευρωπαϊκές αγορές δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά το sell off της Πέμπτης, ρίχνοντας τους δείκτες και επαναφέροντας την ανησυχία στους επενδυτές. Σημειώνεται πως αυτή η εβδομάδα ήταν η πρώτη φορά που οι αγορές πέρασαν στο κόκκινο, διακόπτοντας ένα σερί 4 διαδοχικών κερδών.
Ο FTSE έπεσε κατά 0,645 στις 6.654 μονάδες, με τις μεταλλευτικές μετοχές να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες στο Λονδίνο. Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε και ο τίτλος της HSBC.
Ο CAC έχασε 0,265 στις 3.957 μονάδες, με την κάθοδο της μετοχής της BNP Paribas να ξεχωρίζει στη συνεδρίαση της γαλλικής αγοράς.
Ο DAX υποχώρησε 0,56% στις 8.305 μονάδες, με την Commerzbank να οδηγεί σε αρνητικό έδαφος τη Φρανκφούρτη.
Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο IBEX 35 έπεσε 0,94% στις 8.265 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB έχασε 0,66%.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,33% στις 303 μονάδες, χάνοντας 1,7% σε εβδομαδιαίο επίπεδο, στο χειρότερο σημείο από τις 19 Απριλίου.
Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Μάιο ξεπέρασε τις προσδοκίες, ανακάμπτοντας μετά από δύο συνεχείς πτωτικούς μήνες και υποδηλώνοντας πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αποκτά δυναμική μετά την αδύναμη ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Ifo, που βασίζεται σε έρευνα σε 7.000 επιχειρήσεις, κατέγραψε άνοδο στις 105,7 μονάδες τον Μάιο από τις 104,4 τον Απρίλιο.
Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει κατά μέσο όρο ότι θα διαμορφωθεί στο 104,5. Η μεγαλύτερη πρόβλεψη ήταν για 105,5. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων το ευρώ κατέγραψε σημαντική άνοδο έναντι του δολαρίου.
 Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top