2 Ιουν 2013
0 σχόλια

Πέφτουν οι βάσεις στα περισσότερα ΑΕΙ – Ανεβαίνουν στο 1ο πεδίο και στα ΤΕΙ

2:19 μ.μ.

Η “Αθηνά”, τα μαθηματικά και η φυσική θα καθορίσουν τις βαθμολογίες των υποψηφίων.Σε ποιές σχολές αναμένεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής.

Για πτώση των βάσεων στα περισσότερα ΑΕΙ κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις, μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” εξαίρεση θα αποτελέσει το 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Κοινωνικών, Νομικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών όπου αναμένεται μικρή άνοδος, καθώς οι εισακτέοι φέτος θα μειωθούν και από τους 1.500 πανελλαδικά πέρυσι αναμένεται να πέσουν φέτος στους 1.000.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, στα Μαθηματικά και στη Φυσική υπήρξε δραματική πτώση των επιδόσεων των υποψηφίων και έτσι αναμένεται πτώση των βάσεων σε σχολές Φυσικομαθηματικών και Πολυτεχνικές.

Στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο και ειδικά σε τμήματα της Περιφέρειας που δέχονται υποψηφίους με βαθμούς 13-16 μπορεί να παρατηρηθεί μεγάλη πτώση βάσεων ενώ πτώση θα έχουν πιθανότατα στην επαρχία και πολλά οικονομικά τμήματα.

Σε ο,τι αφορά την Τεχνολογική Κατεύθυνση, τα γραπτά των υποψηφίων κάτω από τη βάση μπορεί να φτάσουν και το 85%, ενώ στη Θετική αναμένεται ότι θα κυμανθούν στο 35%-40%.

Στην Έκθεση, τα περισσότερα γραπτά κινούνται μεταξύ 12 και 15 ενώ δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή στα ποσοστά των αριστούχων σε σχέση με πέρυσι.

Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα θα κυμανθεί γύρω στις 76.000 και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας, καθώς ολοκληρώνεται η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων του σχεδίου “Αθηνά”.Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top