3 Ιουν 2013
0 σχόλια

Ηλεκτρονική ταυτότητα για όλα τα κτίρια εντός 10 ετών

10:11 π.μ.
Θα καταγραφούν όλα τα στοιχεία για την κατάσταση ενός κτιρίου και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε αυτό.
Ηλεκτρονική ταυτότητα θα αποκτήσουν υποχρεωτικά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια όλης της χώρας στα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το προεδρικό διάταγμα που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια θα πρέπει υποχρεωτικά, εντός 10 ετών, να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα, που αποτελεί μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης του κτιρίου, σύμφωνα με το ΠΔ που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, αφού οι ιδιοκτήτες θα πρέπει σε συνεργασία με ιδιώτη μηχανικό να καταχωρήσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν στο κτίριο.
Στην ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου υποχρεωτικά θα πρέπει να καταχωρούνται, επίσης οι επισκευές, ανακαινίσεις που απαιτούν οικοδομική άδεια ακόμη και οι ημιυπαίθριοι και αυθαίρετοι χώροι όπως και οι ενεργειακές επιθεωρήσεις.
Σε περίπτωση μεταβίβασης είτε σε περίπτωση έκδοσης έγκρισης δόμησης ή εργασιών μικρής κλίμακας για οποιοδήποτε ακίνητο θα απαιτείται υποχρεωτικά η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας η οποία θα εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα και μετά από κάθε περιοδικό έλεγχο, ο οποίος θεσπίζεται πλέον για όλα τα κτίρια.
Για κατοικίες, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, σχολεία εμπορικά κτίρια ο περιοδικός έλεγχος θα γίνεται κάθε 10 χρόνια, κάθε 8 χρόνια θα ελέγχονται θέατρα, κινηματογράφοι βιομηχανικά κτίρια, πρατήρια υγρών καυσίμων και εμπορικά κέντρα, κάθε 15 χρόνια αποθήκες και σταθμοί αυτοκινήτων.

Καλαφάτης: Θα εγγυηθεί η ασφάλεια των κτιρίων

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη η ηλεκτρονική ταυτότητα θα εγγυηθεί για την ασφάλεια των κτιρίων, ενω παράλληλα η πολιτεία θα αποκτήσει με σαφή εικόνα του δομημένου χώρου.
akinita425 300113
Όπως τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος: "από τα στοιχεία της ταυτότητας του κτιρίου μπορεί κάθε πολίτης να αισθάνεται σιγουριά για το ακίνητο που αγοράζει, με τους περιοδικούς ελέγχους στοχεύουμε στην ασφάλεια των κτιρίων και βεβαίως στην εξάλειψη του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης".
Στην περίπτωση που κάποιοι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν στην υποχρέωση για συμπλήρωση της ταυτότητας κτιρίου τότε τα κτίρια θα θεωρούνται και θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και θα επιβάλλονται σχετικές κυρώσεις περί αυθαιρέτων.

Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top