8 Ιουν 2013
0 σχόλια

Μανιτάκης: 12.500 υπάλληλοι μετακινούνται μέχρι το τέλος Ιουνίου

10:21 π.μ.
- Πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για να μη γίνουν τυφλές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, είπε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης
- Οι αποχωρήσεις των επίορκων "έχουν καθυστερήσει επειδή δεν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια"
- Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν κλείσει οργανισμοί
- Με 13.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν μετακινηθεί 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι είπε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην μετακινηθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι και πρόσθεσε πως μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν κλείσει οργανισμοί.

"Πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για να μη γίνουν τυφλές απολύσεις" είπε ο Αντώνης Μανιτάκης ενώ για τις αποχωρήσεις των επίορκων τόνισε ότι  "έχουν καθυστερήσει επειδή δεν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια, με το άλλοθι των ποινικών δικαστηρίων".

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα ττης εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, κατά περίπου 13.000 άτομα θα μειωθεί φέτος το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων. Από αυτούς οι περίπου 6.000 θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.
 

 


 
Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top