8 Ιουν 2013
0 σχόλια

Κίνα: Εμπορικό πλεόνασμα 20,4 δισ. δολ

12:13 μ.μ.
Εμπορικό πλεόνασμα 20,4 δισ. δολ. κατέγραψε τον Μάιο η Κίνα (από 18,2 δισ. τον Απρίλιο) όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία των Τελωνείων της χώρας - ένα αποτέλεσμα που ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες των αρχών.
Παρ' όλα αυτά, ο όγκος των κινεζικών εξαγωγών αυξήθηκε μόλις 1% κατά τον περασμένο, φθάνοντας τα 182,8 δισεκ. δολάρι0α, καταγράφοντας μία σαφή επιβράδυνση εν σχέσει προς τον Απρίλιο και υπογραμμίζει την επίπτωση που είχε στους Κινέζους εξαγωγείς η απίσχναση της εσωτερικής ζήτησης και οι δυσκολίες στην παγκόσμια οικονομία.
Αντανακλούν επίσης, την αύξηση του κόστους για τις επιχειρήσεις, την ανατίμηση του γιουάν και την επιδείνωση που έχει επέλθει στο εμπορικό περιβάλλον, εκτιμούν τα κινεζικά Τελωνεία.
Τον Απρίλιο, οι εξαγωγές στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου είχαν αυξηθεί κατά 14,7% σε έναν χρόνο, φθάνοντας τα 187,1 δισ. δολ.
Τον Μάιο, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 0,3% στα 162,3 δισ. δολ, σε σχέση με τον Απρίλιο που είχαν σημειώσει αναπάντεχη αύξηση κατά 16,8%, ωστόσο το εμπορικό πλεόνασμα ήταν μεγαλύτερο εκείνου τον Απρίλιο.


Πηγή" naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top