1 Ιουν 2013
0 σχόλια

63 χρόνια θα χρειαστεί η Ιταλία να επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης

2:59 μ.μ.

Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προβλέψεις του ιταλικού συνδικάτου Cgil, σχετικά με το οικονομικό μέλλον της χώρας και τις δυνατότητες πραγματικής ανάκαμψης μετά την πάροδο της κρίσης.

Σύμφωνα με το Cgil, η Ιταλία θα χρειασθεί εξήντα τρία χρόνια για να μπορέσει να επιστρέψει η απασχόλησή της, στα επίπεδα του 2007. Για την επιστροφή του Αεπ στα επίπεδα προ κρίσεως , σύμφωνα με το ιταλικό συνδικάτο, θα απαιτηθούν δεκατρία χρόνια.

«Από το 2008, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας μειώνεται κατά 1,1% κάθε έτος», υπογραμμίζει η μελέτη, ενώ οι θέσεις εργασίας, τα τελευταία έξι χρόνια, μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια μονάδες.

Οι οικονομικές επενδύσεις, παράλληλα, από το 2007, συρρικνώνονται κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες κάθε δώδεκα μήνες . Όσο για την οικονομική ανάπτυξη, η τροχοπέδη που μπήκε από την κρίση, σύμφωνα με την Cgil, κόστισε, έως τώρα, 276 δισεκατομμύρια ευρώ στην ιταλική οικονομία.

«Χρειάζεται άμεση αλλαγή στρατηγικής: πρέπει να ξεκινήσουμε από την δημιουργία θέσεων εργασίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην οικονομική ανάπτυξη», αναφέρει, τέλος, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Ιταλίας.

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top