1 Ιουν 2013
0 σχόλια

Η Δαμασκός καλεί τον Ερντογάν να παραιτηθεί

9:38 μ.μ.

Κατηγορεί τον Τούρκο πρωθυπουργό για τρομοκρατική αντιμετώπιση του λαού του

Δριμύ κατηγορώ προς τις τουρκικές αρχές εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας Ομράν αλ Ζόχμπι λέγοντας ότι ενεργούν με «τρομοκρατικό» τρόπο εναντίον του τουρκικού λαού και κάλεσε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί.

«Οι διεκδικήσεις του τουρκικού λαού δεν αξίζουν όλη αυτήν τη βία και εάν ο Ερντογάν είναι ανίκανος να χρησιμοποιήσει μη βίαια μέσα, θα πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση. «Ο Ερντογάν κυβερνά τη χώρα του με τρομοκρατικό τρόπο και καταστρέφει τον πολιτισμό και τα επιτεύγματα του τουρκικού λαού», συνέχισε ο Ζόχμπι.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τους διαδηλωτές της Κωνσταντινούπολης να σταματήσουν «αμέσως» την κινητοποίησή τους παραδεχόμενος ότι η αστυνομία έδρασε με ακραίο τρόπο εναντίον τους.

«Το γεγονός ότι καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις αποδεικνύει ότι ο Ερντογάν δεν έχει σύνδεση με την πραγματικότητα. Ευχόμαστε στον τουρκικό λαό να υπάρξει σταθερότητα και ηρεμία και συμβουλεύουμε τον Ερντογάν να δείξει φρόνηση και να μην συμπεριφέρεται στον τουρκικό λαό όπως συμπεριφέρεται στον συριακό», κατέληξε ο Ομράν.

Η Άγκυρα στηρίζει τους Σύρους αντάρτες που πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και φιλοξενεί στο έδαφός της 400.000 Σύρους πρόσφυγες.

Πηγη: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top