4 Ιουν 2013
0 σχόλια

ΦΠΑ εστίασης και απολύσεις στο Δημόσιο στην ατζέντα

9:54 π.μ.
Με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση να μπαίνει γερά στο τραπέζι, η κυβέρνηση θα έχει ακόμα ένα ραντεβού με τους εκπροσώπους των δανειστών σήμερα.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και διάφορα στελέχη που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση είχαν αναφέρει ότι είναι σημαντικό να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, εν όψει της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να δει απτά αποτελέσματα στην αγορά, έτσι ώστε να μπορεί να επιβεβαιώσει το «success story» που προβάλει επικοινωνιακά τον τελευταίο καιρό.
 
Το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% αποτελεί κεντρικό θέμα στις νέες συζητήσεις με την τρόικα και ετέθη στη συνάντηση που είχαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο για θέματα φορολογίας, τον Λιθουανό, Αλγκίρντας Σεμέτα, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα.
 
 
Ο κ. Σεμέτα επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αλλά στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν, ότι τελικά δεν θα έχουν πρόβλημα και το αίτημά τους θα γίνει αποδεκτό, καθώς αποτελεί εδώ και καιρό ένα από τα θέματα που θέτει η ελληνική πλευρά στις συζητήσεις της με την τρόικα. 
Ένα χαρακτηριστικό σημάδι της μεγάλης καθυστέρησης που καταγράφεται στην υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, αφορά την κατάρτιση της περίφημης λίστας με τους οργανισμούς και φορείς του δημοσίου που θα καταργηθούν. 
 


Η μη κατάρτιση του καταλόγου, οδηγεί και σε καθυστέρηση της αποχώρησης των πρώτων 2000 υπαλλήλων από το δημόσιο, παρά το γεγονός ότι η δέσμευση της κυβέρνησης εδώ και μήνες ήταν ότι εντός του Ιουνίου θα ξεκινούσαν οι πρώτες απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Προβληματισμός για τις εξελίξεις στην Τουρκία

  
Εξάλλου, πέρα από τις διαπραγματεύσεις και τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, το κυβερνητικό επιτελείο έχει στραμμένα τα βλέμματα του και στη γειτονική χώρα, με τις εξελίξεις που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες χώρες της Τουρκίας να «ανεβάσουν το θερμόμετρο» στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.





Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top