10 Ιουν 2013
0 σχόλια

Οι «τρεις Αμαζόνες» της τρομοκρατίας

2:52 μ.μ.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει «άρωμα» γυναίκας σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όχι σε περιφερειακό ρόλο, αλλά με ενεργό συμμετοχή στον εκτελεστικό «πυρήνα».
Πονοκέφαλο προκαλεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η «επανεμφάνιση» της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Μπορεί οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ να έκαναν λόγο - μετά τις μαζικές συλλήψεις των τελευταίων ετών - για «εξουδετέρωση» της οργάνωσης, ωστόσο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής γνώριζαν ότι ένας βασικός πυρήνας της οργάνωσης δεν βρίσκεται στην φυλακή και θα επανέλθει.
Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού κάτω από το όχημα της διευθύντριας των Φυλάκων Κορυδαλλού στη Δάφνη την Παρασκευή το πρωί και στη συνέχεια με την ανάληψη της ευθύνης από τους «Πυρήνες της Φωτιάς».
«Γυναικοκρατούμενη» η νέα γενιά τρομοκρατών
Το κουβάρι που προσπαθεί να ξετυλίξει η Αντιτρομοκρατική αναφορικά με την νέα γενιά τρομοκρατών στη χώρα μας έχει έναν κοινό παρονομαστή: Το «άρωμα... γυναίκας».
Για τουλάχιστον δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που έκαναν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια θεωρείται βέβαιο ότι κύριο ρόλο έχουν τρεις γυναίκες.
Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, κοινός συνδετικός κρίκος της «Σέχτας Επαναστατών» και της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είναι τρεις γυναίκες.
Ο ρόλος τους μάλιστα είναι πάρα πολύ καθοριστικός, καθώς τους αποδίδεται ότι είναι αυτές που αναλαμβάνουν να στρατολογήσουν και να «προσηλυτίσουν» τα νέα μέλη των οργανώσεων.
Μάλιστα για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει «άρωμα» γυναίκας σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όχι σε περιφερειακό ρόλο, αλλά με ενεργό συμμετοχή και στον εκτελεστικό «πυρήνα».
Η γυναίκα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού
Η πρώτη «εμφάνιση» γυναίκας σε ανάλογο ρόλο ήταν στην επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού στις 3 Φεβρουαρίου 2009.
Την ευθύνη τότε ανέλαβε η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».
Στο χτύπημα κατά του ΑΤ Κορυδαλλού χρησιμοποιήθηκε ένα πιστόλι των 9 mm και ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion. Σύμφωνα με της ΕΛ.ΑΣ, το Scorpion κρατούσε μια γυναίκα.
Η γυναίκα του «Mall»
Στις 20 Ιανουαρίου 2013 έγινε η βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο MALL στο Μαρούσι.
Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μετά από εξονυχιστική έρευνα στις δεκάδες κάμερες ασφαλείας ανακάλυψαν μία νεαρή γυναίκα, για την οποία υπάρχουν ενδείξεις, ότι συμμετείχε στην ομάδα υποστήριξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να κινείται νευρικά και ύποπτα μαζί με άλλα τέσσερα άτομα κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός.
Η γυναίκα στη ληστεία της Φλώρινας
Σύμφωνα με μαρτυρίες, νεαρή γυναίκα έλαβε μέρος και στη ληστεία σε τράπεζα στον Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο με λεία 110.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί, εξετάζουν το ενδεχόμενο, η ίδια να μπαινόβγαινε στο διαμέρισμα - κρησφύγετο στα Σίδερα Χαλανδρίου, αλλά και να έμεινε για δύο ημέρες σε ξενοδοχείο του Βόλου μαζί με μέλη της ομάδας που πραγματοποίησε τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη.
Η αντιτρομοκρατική εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, αυτή η νεαρή γυναίκα να είναι ασύλληπτο μέλος της "Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς".
Η γυναίκα της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ
«Άρωμα» γυναίκας είχε και η επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην λεωφόρο Συγγρού.
Δύο μάρτυρες που βρέθηκαν στο Φάληρο, όπου πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο διαφυγής των τρομοκρατών, κάνουν λόγο για τρία άτομα δύο άνδρες και μία γυναίκα, η οποία μάλιστα καθόταν στη θέση του οδηγού...
Αυτή η γυναίκα όμως, όπως λένε οι αστυνομικοί, δεν έχει σχέση με αυτήν που εξετάζεται ως ύποπτη για συμμετοχή στους "Πυρήνες της φωτιάς"...
Οι «τρείς Αμαζόνες» της τρομοκρατίας




 
Πηγή:newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top