9 Ιουν 2013
0 σχόλια

Τουρκία: Απειλές Ερντογάν προς τους διαδηλωτές-Θα το πληρώσετε!

7:53 μ.μ.
Με σκληρά λόγια εναντίον των διαδηλωτών μίλησε εκ νέου σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στην Άγκυρα λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα.
«Όταν ξεκινούσαμε φορέσαμε το σάβανό μας», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός και τόνισε ότι «λογαριασμό μπορεί να μας ζητήσει μόνο ο λαός και όχι κάποιες περιθωριακές ομάδες».
Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «πλιατσικολόγοι», λέγοντας «αυτοί που καταστρέφουν και καίνε, ονομάζονται πλιατσικολόγοι. Και όσοι τους υποστηρίζουν, ανήκουν και αυτοί στην ίδια οικογένεια».
Επανέλαβε επίσης τα περί «λόμπι του επιτοκίου», τονίζοντας ότι όσοι εμπλέκονται, «μία, δύο ή τρεις τράπεζες, εσείς που ξεκινήσατε αυτή τη μάχη εναντίον μας, θα το πληρώσετε πολύ ακριβά».
«Κάναμε υπομονή, αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της», τόνισε ο Ερντογάν και υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε στο σημείο που ήμασταν την 27η Απριλίου 2007».
Πρόκειται για την ημερομηνία, κατά την οποία το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του τότε υποψηφίου και σημερινού προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ. Η ανακοίνωση εκείνη έχει θεωρηθεί ότι ήταν από τους σημαντικούς λόγους που είχαν οδηγήσει στη σαρωτική νίκη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Ιουλίου 2007 με ποσοστό 46,58%.
 
 
Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top