8 Ιουν 2013
0 σχόλια

Γεμίζει ξανά η πλατεία Ταξίμ – Νωρίτερα οι εκλογές;

4:14 μ.μ.

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν, ανυποχώρητοι και οι διαδηλωτές που παραμένουν στους δρόμους της Τουρκίας. Συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος με αποκλειστικό θέμα τις διαδηλώσεις.

Από το απόγευμα αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ το πλήθος ειδικά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης ενώ για την Κυριακή οι διαδηλωτές έχουν κάνει έκκληση για μεγάλη συγκέντρωση στο Ταξίμ, στις 3 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα όμως, ο δήμαρχος της 'Αγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ έχει καλέσει τους πολίτες για «μεγάλη υποδοχή» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα. Από χτες το πρωί που επέστρεψε από την τριήμερη περιοδεία του στο εξωτερικό, ο Ερντογάν παραμένει στην Κωνσταντινούπολη.

Σημαντικό αντικείμενο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, είναι οι διαδηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν από χθες, το κυβερνών κόμμα ενδέχεται να αποφασίσει την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται κανονικά να πραγματοποιηθούν το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτικές εκλογές μπορεί να γίνουν το Μάρτιο του 2014, μαζί με τις δημοτικές εκλογές.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός παραμένει ανυποχώρητος απέναντι στις διαμαρτυρίες. Ωστόσο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμάς συνομιλεί με εκπροσώπους των διαδηλωτών, με ατζέντα τα αιτήματα των τελευταίων.







Πηγή : newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top