3 Ιουν 2013
0 σχόλια

Αντιδράσεις των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας κατά του ΣΥΡΙΖΑ

10:31 π.μ.
Το σωματίο εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας απέστειλε στην Κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την οποία εναντιώνεται στην κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόσυρσητης κυβερνητικής τροπολογίας, που αφορά στην τροποποίηση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Πριν από αυτό, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει επιστολή που ανέφερε: Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ την Δευτέρα (3/6/2013) θα καταγγείλει με γραπτή επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής την απαράδεκτη μεθόδευση πραξικοπηματικής εισαγωγής της χαριστικής και ετεροβαρούς Τροπολογίας των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με αριθμό 535/101/31.5.13, που αφορά στην τροποποίηση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων Ελευσίνας και θα ζητήσει την απόσυρσή της και την παραπομπή της στην αρμόδια Επιτροπή ως αυτοτελές σχέδιο νόμου".
"Κίνηση εις βάρος των εργαζόμενων"
Στην επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος Θ. Τσούκης και ο γενικός γραμματέας Η. Κουτούλας του ΣΕΝΕ, εκφράζεται η "έκπληξη" και η "έντονη δυσφορία" του ΔΣ του σωματείου για την πρόθεση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
"Ειλικρινά παρά την καλή διάθεση και σχέση που έχουμε με τα στελέχη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τα εμπόδια, τα προσκόμματα και την ετεροβαρή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του κ. Δρίτσα εις βάρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνος αλλά και της ομαλής αποπεράτωσης του Προγράμματος των 3 πυραυλακάτων του Π.Ν." αναφέρεται στην επιστολή των κκ Τσούκη και Κουτούλα.
Όπως σημειώνεται στην ίδια επιστολή "Η τροπολογία και όχι το Σχέδιο Νόμου ήταν ένα ομόφωνο αίτημα του Σωματείου και των εργαζομένων, το οποίο η Κυβέρνηση έκανε αποδεκτό προκειμένου να επιταχυνθούν οι Κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να αποφευχθούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις οι οποίες θα ήταν καταστροφικές στην ομαλή υλοποίηση του προγράμματος των Τ.Π.Κ. και στην επιχειρησιακή τους ένταξη στο Π.Ν. Βεβαίως οι νέοι χρόνοι παράδοσης των Τ.Π.Κ που προβλέπει η Τροπολογία είναι συνδεδεμένοι άμεσα και με την καταβολή των οικονομικών δόσεων στην ανάλογη πρόοδο του έργου, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αποπεράτωση των Τ.Π.Κ αλλά και για την μισθοδοσία του προσωπικού. Ως εκ τούτου με όλο το Σεβασμό στον Κοινοβουλευτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, σας ζητάμε να επανεξετάσετε την στάση σας και τις όποιες ενστάσεις επί του περιεχομένου της Τροπολογίας να τις καταθέσετε στη Βουλή όταν θα συζητηθεί η συγκεκριμένη Τροπολογία" τονίζεται στην επιστολή.
Μάλιστα οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για να τον ενημερώσουν.
Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top