9 Ιουν 2013
0 σχόλια

Έλληνες Τραπεζίτες: Τώρα μπορούμε να ρίξουμε χρήματα στην αγορά

2:58 μ.μ.

Έμφαση στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγάλων συστημικών τραπεζών, που θα συμβάλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, δίνουν τα διοικητικά τους στελέχη, με δηλώσεις τους στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αναφέρει ότι «το ελληνικό πιστωτικό σύστημα, κεφαλαιακά ενισχυμένο και με επαρκή ρευστότητα, είναι πλέον σε μια νέα αφετηρία για να στηρίξει την ανάπτυξη μέσα από την ενίσχυση ενός νέου επενδυτικού ρεύματος με κατ' εξοχήν εξωστρεφή χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην επίτευξη ενός σταθερού, διαχρονικού, ενάρετου κύκλου ευημερίας προς όφελος της κοινωνίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Μαντζούνης, με αφορμή και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η ανακεφαλαιοποίηση της τραπέζης με άντληση νέων κεφαλαίων 550 εκατ.ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα, επετεύχθη για άλλη μια φορά με την συμμετοχή 120.000 και πλέον μετόχων καθώς και ισχυρών ξένων θεσμικών επενδυτών, με πλήρη δε αναδοχή από διεθνείς επενδυτικές τράπεζες». «H Alpha Bank διαθέτοντας ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, είναι έτοιμη να αναλάβει σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Μαντζούνης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος, αναφέρει ότι «η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποιησης, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση που συντελείται τον τελευταίο χρόνο θα ισχυροποιήσει λειτουργικά τις τράπεζες λόγω των συνεργειών εσόδων και κόστους, θα βελτιώσει το κόστος άντλησης ρευστότητας λόγω μεγέθους και θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών, με θετικά αποτελέσματα στην ρευστότητα τους συστήματος και τη χρηματοδότηση της οικονομίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών διασφαλίζει την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη και δημιουργεί προϋποθέσεις αποκατάστασης των συνθηκών ρευστότητας. Αυτό επιτρέπει στις τράπεζες να ανακτήσουν το δυναμικό τους ρόλο στην χρηματοδότηση της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας».





Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top