8 Ιουν 2013
0 σχόλια

Ώρα αυτοδιάλυσης για τον Συνασπισμό

11:15 π.μ.

Στόχος να μετουσιωθεί σε ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αύριο Κυριακή μεταφέρεται η πρώτη πράξη της αυτοδιάλυσης του Συνασπισμού, ενώ την επόμενη Κυριακή έχει προγραμματιστεί το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος όπου και θα ολοκληρωθεί η πράξη.

Στην αυτοδιάλυση του ΣΥΝ υπάρχει, όπως αναφέρουν τα Νέα, η έντονη αντίδραση του Αριστερού Ρεύματος, δηλαδή της ομάδας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με το πλευρό της οποίας συντάσσεται και μια μικρή άλλη τάση του ΣΥΝ, η Αριστερή Ανασύνθεση. Η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της αυτοδιάλυσης, όπως η Αριστερή Ενότητα και η Πλατφόρμα 2010.

Η μειοψηφία προβάλει ως επιχείρημα ότι η συζήτηση για τη διάλυση του ΣΥΝ θα έπρεπε να μετατεθεί μετά το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ μιλάει για διαδικασίες φαστ τρακ εν μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού ζήτησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ημέρες πριν από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο, όπως είπε, να δοθεί το παράδειγμα και στις άλλες συνιστώσες ώστε να προχωρήσει ταχύτερα η ενοποίηση του κόμματος.Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top