11 Ιουν 2013
0 σχόλια

Νέες πιέσεις στο Χ.Α.

11:51 π.μ.
Μεγάλη πτώση για Alpha Bank, Πειραιώς

Νέες πιέσεις ασκούνται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το ναυάγιο του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ.
Σύμφωνα με αναλυτές, η αποτυχία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ δημιουργεί αρνητική ψυχολογία στην αγορά καθώς ενδέχεται να καθυστερήσει μια σειρά αποκρατικοποιήσεων, αλλά και να θέσει σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων του μνημονίου.
Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκονται οι τράπεζες, καθώς ξεκινά σήμερα η διαπραγμάτευση των warrants και των νέων μετοχών της Alpha Bank, ΑΛΦΑ-16,94% που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου, καθώς και το δικαίωμα της Πειραιώς.
«Η αγορά επηρεάζεται από την είσοδο των μετοχών της Alpha, έχουμε επίσης τα warrants και το άγχος για την απόφαση του MSCI, αν η Ελλάδα θα παραμείνει στις ανεπτυγμένες αγορές», σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.
Λίγα λεπτά πριν τις 11:00, ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 1,61% στις 924,64 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,80 εκατομμύρια ευρώ.
Στον FTSE25, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Alpha Bank (-14,3%), Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ-8,77% (-8,2%) και ΟΛΠ ΟΛΠ-3,69% (-4%).
 

Πηγή: naftemporiki.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top