11 Ιουν 2013
0 σχόλια

Στ. Σταυρίδης: Δεν περιμέναμε την αποχώρηση της Gazprom

9:37 π.μ.
«Συνεννοήσεις μεταξύ Κομισιόν και Ρώσων οδήγησαν στην υπαναχώρηση»

Τον αιφνιδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ για την απόσυρση της Gazprom από το διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ταμείου, Στέλιος Σταυρίδης.
«Δεν το περιμέναμε, αλλά δεν υποστήκαμε και σοκ», δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ σημείωσε ότι είναι κάτι το οποίο ξεπερνάει και το ΤΑΙΠΕΔ και την ελληνική κυβέρνηση.
Ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή της στάσης της Gazprom υποστήριξε πως «είναι προφανές ότι μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρώσων υπήρχαν κάποιες συνεννοήσεις που οδήγησαν τους δεύτερους να μην συμμετάσχουν».
Και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου δήλωσε χθες πως από πηγές της Μόσχας προκύπτει ότι πιθανώς η ρωσική εταιρία διέβλεψε πως θα ετίθεντο αυστηροί όροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.
Πάντως, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Πια Αρενκίλντε απέρριψε τα περί ανάμειξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε πάντως αισιόδοξος για την αξιοποίηση της ΔΕΠΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η νύφη μπορεί να έμεινε σύξυλη από το γαμπρό αλλά τα κοσμήματά της τα έχει όλα».
Εκτίμησε ακόμη θα βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τα έσοδα και επανέλαβε ότι σύντομα θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
 
 

Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top