4 Ιουν 2013
0 σχόλια

Tούρκος αντιπρόεδρος: "Zητούμε συγγνώμη απο τους διαδηλωτές της Ταξίμ"

2:13 μ.μ.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μετά  τη  συνάντηση του με  τον Αμντουλάχ Γκιουλ προσπάθησε να αλλάξει το κλίμα στην Τουρκία. Στις δηλώσεις που έκανε στο γραφείο πρωθυπουργού ζήτησε συγγνώμη για την "υπέρμετρη βία" που άσκησε η τουρκική αστυνομία προς τους διαδηλωτές της πλατείας Ταξίμ.
« Μπορώ να δηλώσω πως ζητούμε συγγνώμη για την υπερβολική δράση της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας τους και είχαν οικολογικές ανησυχίες».δήλωσε ο Αρίντς.
Ο τούρκος αντιπρόεδρος μείωσε την ένταση και τόνισε πως « η υπερβολική λήψη μέτρων προκάλεσε δίκαιη αντίδραση. Ηδη ξεκινήσαμε έρευνα για το θέμα..Είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις για τις κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις αντιδράσεις» ανάφερε ο Αριντς.
«Οι διαδηλώσεις που έγιναν στο πάρκο για αντίδραση της κατασκευής εμπορικού κέντρου, είναι δίκαιες, νόμιμες και σωστές. Η χρήση δακρυγόνων που έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας μας έβγαλαν εκτός ελέγχου τα γεγονότα» τόνισε ο τούρκος αντιπρόεδρος.
«Δεν πρέπει να υπάρχει ύφος που να προκαλεί φόβο για παρέμβαση στην προσωπική ζωή των ανθρώπων» δήλωσε ο Αρίντς.

Τούρκοι δημοσιογράφοι εκτιμούν πως οι δηλώσεις Αρίντς γίνονται με παρέμβαση του προέδρου Γκουλ που ζήτησε την άμεση εκτόνωση των γεγονότων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως δεν είχε καμία επαφή με τον Ερντογάν πριν κάνει τις δηλώσεις αυτές.


Πηγή: onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top