11 Ιουν 2013
0 σχόλια

Έρευνα για την εξαγορά της Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου

11:55 π.μ.
Τον διορισμό ποινικών ανακριτών για εξέταση των καταγγελιών αναφορικά με τα ευρήματα του οίκου Alvarez and Marshall για την εξαγορά της ρωσικής τράπεζας Uniastrum το 2008 από την Τράπεζα Κύπρου, ΚΥΠΡ ζήτησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης από τον γενικό εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί τις καταγγελίες ως εξαιρετικά σοβαρές γι’ αυτό συζήτησε το θέμα με τον γενικό εισαγγελέα και ζήτησε την πλήρη διερεύνησή του.
Πρόκειται για μια υπόθεση που «ίσως αποδειχθεί μεγάλο σκάνδαλο και επιβάλλεται να ερευνηθεί σε βάθος, προκειμένου να αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη των πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Η διαδικασία για διερεύνηση των καταγγελιών για την εξαγορά της Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου έχει ήδη δρομολογηθεί, δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και αφού συζήτησε το θέμα, επικοινώνησε με το αρχηγό της αστυνομίας, στον οποίο παρέδωσε τα στοιχεία και αντάλλαξαν απόψεις για τα περαιτέρω. Η αστυνομία, είπε, θα αρχίσει τη διερεύνηση και, αν και εφόσον χρειαστεί, θα διοριστούν ποινικοί ανακριτές για να συνδράμουν τις προσπάθειες.





Πηγή: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top