10 Ιουν 2013
0 σχόλια

Τράπεζες: Αύριο η πρεμιέρα νέων μετοχών και warrants

10:56 π.μ.
Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων για τον τραπεζικό κλάδο είναι η τρέχουσα, στη διάρκεια της οποίας το σύνολο των εγχώριων τραπεζικών τίτλων θα «ξανασυναντηθεί» στην πλατφόρμα των συναλλαγών.
Όσον αφορά στην Εθνική Τράπεζα, ΕΤΕ+0,93% ολοκληρώνεται την Πέμπτη η αύξηση κεφαλαίου κατά 1,17 δισ. ευρώ, ενώ αύριο αφενός ξεκινούν οι αυξήσεις της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ και της Attica Bank, ΑΤΤ αφετέρου εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. 10.388.636.364 νέες μετοχές της Alpha Bank ΑΛΦΑ+2,12% και τα warrants.
Σχετικά με την Εθνική, κύκλοι της αγοράς επιβεβαιώνουν περαιτέρω στη «Ν» την επιτυχία του εγχειρήματος για αύξηση τουλάχιστον έως το 10%, ώστε η τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική.
Παράλληλα, αύριο εισέρχονται προς διαπραγμάτευση και τα πρώτα warrants του ελληνικού χρηματιστηρίου, που αφορούν στη μετοχή της Alpha Bank. Σύμφωνα με την τράπεζα, κάθε warrant ενσωματώνει δικαίωμα αγοράς 7,408506275 νέων μετοχών κυριότητος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Τα warrants δύνανται να ασκούνται κάθε έξι μήνες, με πρώτη ημερομηνία άσκησης την ημερομηνία που έπεται έξι μήνες από την έκδοσή τους, δηλαδή τη σημερινή, και τελευταία ημερομηνία άσκησης την ημερομηνία που έπεται 54 μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους, δηλαδή στις 10.12.2017, μετά την οποία παύουν αυτοδικαίως και ακυρώνονται από το ΤΧΣ.
Η τιμή άσκησης του δικαιώματος αγοράς που αντιστοιχεί σε κάθε warrant για την απόκτηση νέων μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ θα ισούται με 0,44 ευρώ, πλέον δεδουλευμένων τόκων με ετήσιο επιτόκιο 3%, πλέον περιθωρίου επί του αριθμού των νέων μετοχών που δικαιούται να αποκτήσει ο κάτοχος του warrant κατά την άσκηση του δικαιώματός του.





Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top