12 Φεβ 2014
0 σχόλια

2 στους 3 χρήστες του διαδικτύου δεν είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες του

5:01 μ.μ.
Μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια των χρηστών της νέας τεχνολογίας στη χώρα μας από το επίπεδο των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.
Δύο στους τρεις χρήστες του Διαδικτύου δηλώνει μη ικανοποιημένο από τις υποδομές και τις υπηρεσίες που λαμβάνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Στο σύνολό τους όμως, οι χρήστες του Διαδικτύου, θεωρούν κρίσιμο ζήτημα τη διαδικτύωση της κοινωνίας μας και ότι με την καλή χρήση της τεχνολογίας μπορεί να βελτιώσει τη ζωή προς το καλύτερο, ενώ ακόμη να συνδράμει στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Eltrun) και η εταιρεία Ericsson, με θέμα «Μπορεί η Καλή Χρήση της Τεχνολογίας να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών στην Ελλάδα;». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο-Δεκέμβριο σε δείγμα 1.040 πολιτών. Το δείγμα αυτό ωστόσο, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Eltrun, δεν απηχεί τον μέσο Ελληνα, καθώς προέρχεται από τα αστικά κέντρα, εμφανίζει υψηλό μορφωτικό επίπεδο και υψηλή εξοικείωση με τη νέα τεχνολογία. Το 93% εξ αυτών βρίσκεται online καθημερινά για περίπου τέσσερις ώρες και το 70% κάνει χρήση και ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών.
«Θα λέγαμε ότι απευθυνθήκαμε στο πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας», αναφέρει ο καθηγητής του ΟΠΑ κ. Γιώργος Δουκίδης. Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν οι 1.040, το 96% θεωρεί σημαντική τη φθηνή και ποιοτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Επίσης το 93% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ορθή χρήση της τεχνολογίας συντελεί στη βελτίωση της ζωής, ενώ το 91% εκτιμά ότι μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο που αναδύεται από την έρευνα είναι ότι, το 66% των χρηστών εμφανίζεται μη ικανοποιημένο από το επίπεδο των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρονται. Επίσης το 48% θεωρεί ότι η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των τελευταίων χωρών παγκοσμίως σε ό,τι αφορά την ποιότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων. «Παρατηρείται μια αναντιστοιχία (gap): το κοινό εμφανίζει ωριμότητα και εξοικείωση στη χρήση τεχνολογιών, ενώ το κράτος υστερεί στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για την παροχή δημόσιων αγαθών», ανέφεραν χθες οι ερευνητές του Eltrun.



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top