25 Φεβ 2014
0 σχόλια

Intel: Πρωτοποριακή τεχνολογία για ασύρματα δίκτυα νέας γενιάς

10:49 π.μ.
Μία τεχνολογία η οποία μπορεί να φέρει επανάσταση στον «κόσμο» των ασυρμάτων δικτύων, χάρη στη χρήση υπερυψηλών συχνοτήτων, αναμένεται να παρουσιάσει στο Mobile World Congress η Intel.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του MIT Technology Review, η εταιρεία έχει κατασκευάσει ένα πρωτότυπο κεραίας που μπορεί να τοποθετηθεί σε σταθμούς μεγέθους συσκευασίας γάλακτος. Η εν λόγω τεχνολογία – «millimeter wave modular antenna array» - αυτό που κάνει στην ουσία είναι να ενσωματώνει δυνατότητες υψηλών ταχυτήτων «πέμπτης γενεάς» (5G), όπως αυτές που επιδείχθηκαν πέρυσι από ερευνητές της Samsung και του New York University, σε μία μικρού μεγέθους συσκευή. Η κεντρική ιδέα είναι η κάλυψη των πόλεων με τέτοιες συσκευές- σταθμούς (μία ανά ένα με δύο οικοδομικά τετράγωνα) που θα έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης μεγάλων όγκων δεδομένων σε μικρή εμβέλεια. Κάθε τέτοιος σταθμός θα μπορεί να αποστέλλει και να λαμβάνει δεδομένα σε ταχύτητες μεγαλύτερες του ενός gigabit ανά δευτερόλεπτο, σε ακτίνα μερικών εκατοντάδων μέτρων, τη στιγμή που το σημερινό στάνταρ, 4G LTE, «κινείται» γύρω στα 75 megabits ανά δευτερόλεπτο.
Οι τεχνολογίες της Intel και της Samsung αναμένεται να χρησιμοποιούν συχνότητες των 28 και 38 gigahertz ή υψηλότερες για τους σκοπούς των επικοινωνιών φορητών συσκευών. Οι συχνότητες αυτές, γνωστές ως «millimeter wave» μπορούν να μεταφέρουν πολύ περισσότερα δεδομένα σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούνται στα σημερινά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο μπλοκάρονται εύκολα από παρεμβαλλόμενα αντικείμενα του περιβάλλοντος, οπότε και ήταν μη πρακτικές για χρήση σε φορητές συσκευές.





Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top