28 Μαρ 2014
0 σχόλια

Γέμισε... συντρίμμια ο Ινδικός Ωκεανός! Πολλά και διαφόρων χρωμάτων τα αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο άφαντο Boeing της Malaysia Airlines

4:54 μ.μ.
- Πέντε αεροσκάφη εντόπισαν πολλά αντικείμενα, διαφορετικών χρωματών στη νέα περιοχή των ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό 
- Κάποια βρέθηκαν ακόμη και 546 χιλιόμετρα μακριά από το νέο σημείο αναζήτησης
- Άγνωστο ακόμα αν ανήκουν στο μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines
- Από το πρωί η αναζήτηση έχει μετατοπιστεί βόρεια, 1.100 χιλιόμετρα από το σημείο όπου έψαχναν μέχρι τώρα το αεροπλάνο
- Ολοκληρώθηκαν για σήμερα οι έρευνες
- Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων θα κρατηθεί την Κυριακή στο GP τη Formula 1

Ένας... ωκεανός συντρίμμια, εντοπίζονται από αεροπλάνα και δορυφόρους αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά πως ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, που αγνοείται εδώ και 20 μέρες.

Τα νέα "ύποπτα" αντικείμενα βρέθηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό αλλά στο νέο σημείο των ερευνών, όπου από το πρωί έχουν μετατεθεί οι έρευνες. Εκεί λοιπόν, πιο κοντά στις ακτές του Περθ, 1.100 χιλιόμετρα από το σημείο όπου μέχρι σήμερα αναζητούνταν τα συντρίμμια του Boeing 777 αεροσκάφος της Νέας Ζηλανδίας ειδοποίησε πως εντόπισε 11 άγνωστα αντικείμενα.

Click4more: Πτήση ΜΗ653: Περιμένουν απαντήσεις επί 37 χρόνια! (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)
Η επίσημη ανακοίνωση της αυστραλιανής ακτοφυλακής αναφέρει πως συνολικά πέντε αεροσκάφη που μετείχαν στις έρευνες (οι οποίες ολοκληρώθηκαν για σήμερα) εντόπισαν πολλά αντικείμενα, πολλών διαφορετικών χρωμάτων.


Το αεροσκάφος P3 Orion της Νέας Ζηλανδίας εντόπισε αντικείμενα λευκά ή ανοιχτόχρωμα και μια αλιευτική σημαδούρα, αναφέρει η ανακοίνωση. Αεροσκάφος P3 Orion της Αυστραλιανής Αεροπορίας επιβεβαίωσε πως είδε τα αντικείμενα αυτά και ανέφερε πως εντόπισε δυο μπλε / γκρι ορθογώνια αντικείμενα να επιπλέουν στον ωκεανό.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @cctvnews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER @cctvnews

Ένα δεύτερο P3 Orion της Αυστραλίας εντόπισε πολλά αντικείμενα διαφόρων χρωμάτων σε άλλο σημείο της περιοχής όπου γίνονται έρευνες, 546 χιλιόμετρα μακριά. 

Στην περιοχή μεταβαίνει και το πλοίο Haixun 01 από την Κίνα, το οποίο θα φτάσει την περιοχή το Σάββατο. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER ‏@ABC
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER ‏@ABC

Δεν είχαν ιδέα που ψάχνουν! 1.100 χιλιόμετρα η αλλαγή... πορείας


Η αλλαγή της τοποθεσίας όπου επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο της Malaysia Airlines, πιθανόν να εξακολουθεί να περιλαμβάνει τη ζώνη όπου εντοπίστηκαν από δορυφόρο τα νέα αντικείμενα που ενδέχεται να είναι συντρίμμια της πτήσης MH370, ανακοίνωσε, στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ. 

Τα πλοία και τα αεροσκάφη που αναζητούν ίχνη του Boeing στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της δυτικής Αυστραλίας, άλλαξαν κατεύθυνση και μετέβησαν για πρώτη φορά σε μία περιοχή 1.100 χιλιόμετρα βόρεια από το σημείο των ερευνών της τελευταίας εβδομάδας.



Ο υπουργός Χισχαμουντίν Χουσέιν ανακοίνωσε ότι μία νέα ανάλυση των δεδομένων σχετικά με την πορεία του αεροσκάφους υποδηλώνει ότι ταξίδευε με μεγαλύτερη ταχύτητα κι ως εκ τούτου θα είχε καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου απ΄ ό,τι εκτιμούσαν μέχρι σήμερα οι αρχές.

"Εξαιτίας των ρευμάτων του ωκεανού, τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν μέσω διαφόρων δορυφορικών φωτογραφιών την τελευταία εβδομάδα μπορεί να περιλαμβάνονται στην νέα αυτή ζώνη ερευνών. Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένουμε ότι (η περιοχή των ερευνών) θα προσδιοριστεί ακριβέστερα", κατέληξε.


Πηγή: newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top