4 Απρ 2014
0 σχόλια

Νέο fund από τη Goldman Sachs Asset Management

4:35 μ.μ.
Την έναρξη λειτουργίας του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου της, του Goldman Sachs Global Income Builder Portfolio, ανακοίνωσε η Goldman Sachs Asset Management.
Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο υπάγεται στην οικογένεια των funds που λειτουργούν υπό την ομπρέλα της Goldman Sachs Funds SICAV, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και συμμορφώνεται με τις οδηγίες του UCITS.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο επενδυτικός σκοπός του fund είναι η παροχή ελκυστικού και σταθερού εισοδήματος, υπεραξίας και λιγότερης διακυμανσιμότητας από τις χρηματιστηριακές αγορές, υιοθετώντας μία στρατηγική ενεργητικής διαχείρισης και τοποθετούμενο σε ένα μεγάλο εύρος ευκαιριών σε μετοχές και σταθερό εισόδημα, τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε μη-παραδοσιακούς τομείς της αγοράς.
«Οι πελάτες μας εξακολουθούν να αναζητούν υψηλής ποιότητας λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για ένα διατηρήσιμο εισόδημα. Συνδυάζοντας το δυναμικό των ομάδων μας Global Fixed Income και Fundamental Equity, πιστεύουμε ότι το Global Income Builder μπορεί να προσφέρει μία τέτοια λύση», δήλωσε ο Nick Phillips, επικεφαλής της μονάδας Third Party Distribution της GSAM για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Το fund θα έχει μία τυπική κατανομή του χαρτοφυλακίου του, της τάξεως του 60% σε τίτλους σταθερού εισοδήματος και του 40% σε μετοχές, διαθέτοντας όμως τη δυνατότητα να μεταβάλλει την κατανομή αυτή ανάλογα με ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Το fund θα προσφέρει κατηγορίες μετοχών (μερίδια) οι οποίες επιδιώκουν να διανέμουν τόσο μερίσματα, όσο και μηνιαίο τοκομερίδιο.
Το χαρτοφυλάκιο θα διαχειρίζονται οι επενδυτικές ομάδες Global Fixed Income και Fundamental Equity της GSAM, ενώ Επενδυτική Επιτροπή θα διευκολύνει τη εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών και την ατομική ευθύνη για τις εκάστοτε επενδυτικές αποφάσεις.
Το fund θα προσφέρει μερίδια τόσο στο νόμισμα αναφοράς του, όσο και σε άλλα νομίσματα, με ελάχιστη αρχική επένδυση 5.000 δολ. Το fund θα προσφέρει επίσης μερίδια σχεδιασμένα για θεσμικούς επενδυτές.




Πηγή: Naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top