17 Απρ 2014
0 σχόλια

Video ντοκουμέντο: οι τελευταίες στιγμές πριν από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα – Δε μπορούν να φτάσουν στις καμπίνες για να βρουν επιζώντες οι δύτες

10:36 π.μ.
- Φοβισμένοι επιβάτες, που φορούν σωσίβια φαίνονται στο video - Είναι η στιγμή λίγο πριν τη βύθιση του πλοίου- "Μας είπαν να μείνουμε μέσα" καταγγέλλουν οι διασωθέντες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας- Τα ρεύματα στην περιοχή του ναυαγίου δεν επιτρέπουν τους δύτες να ψάξουν για επιζώντες – Έξι μέχρι στιγμής οι νεκροί- Εξακολουθούν να αγνοούνται σχεδόν 300 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μαθητές - Μητέρα μαθήτριας: Μακάρι να ήξερα πως θα καταδυθώ για να τη βρώ! - Συγγενείς των θυμάτων και των αγνοούμενων επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας, Γιανγκ Χονγκ – γουον 

Ένα θαύμα περιμένουν οι συγγενείς των περίπου 300 αγνοουμένων του ναυαγίου επιβατικού πλοίου που ναυάγησε και βούλιαξε χθες στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας. Ένα θαύμα για να βρεθούν οι δικοί τους άνθρωποι ζωντανοί. Η πλειοψηφία των αγνοουμένων είναι μαθητές λυκείου που πήγαιναν εκδρομή σε κοντινό νησί.

Οι δύτες δυσκολεύονται να φτάσουν στις καμπίνες του βυθισμένου πλοίου, όπου εικάζεται πως έχουν εγκλωβιστεί πολλοί από τους επιβάτες του πλοίου, καθώς τα ρεύματα στην περιοχή είναι πολύ δυνατά.

Όλα αυτά ενώ έρχεται στο φως video μέσα από το πλοίο, λίγες στιγμές πριν από τη βύθισή του. Φαίνονται παιδιά τρομαγμένα, να φορούν σωσίβια και να προσπαθούν να κρατηθούν.



Πολλοί από τους διασωθέντες κατήγγειλαν ότι οι υπεύθυνοι του πλοίου τους καθησύχαζαν και τους ζητούσαν να μείνουν ψύχραιμοι. «Περιμέναμε 30 έως 40 λεπτά», είπε μια μαθήτρια γυμνασίου.



Μέχρι στιγμής έξι νεκροί έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο, 24 ώρες αφότου το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε ενώ ήταν καθ οδόν προς το νησί Τζετζού της Νότιας Κορέας μεταφέροντας εκατοντάδες νεαρούς μαθητές ενός σχολείου της Σεούλ.




Πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Νότιας Κορέας το οποίο οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας.

 

Από τα 475 άτομα που βρίσκονταν επί του σκάφους όπως είναι ο πιο πρόσφατος επίσημος αριθμός επιβαινόντων που έδωσαν οι αρχές, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές, διασώθηκαν 179 άνθρωποι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η ακτοφυλακή. 

 

Οι έρευνες συνεχίζονταν όλη τη νύχτα με το φως των ισχυρών προβολείς, αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίο και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. 





Το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 τοπική ώρα της Τετάρτης. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά, αλλά οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων λένε το πλοίο προσέκρουσε πιθανώς σε ύφαλο. 








ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS 

Πηγή: newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top