8 Απρ 2014
0 σχόλια

"Τίτλοι τέλους" για τα Windows XP- Κίνδυνος για ιούς σε ATM, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες

10:10 π.μ.
Σταματά επίσημα από αύριο 8 Απριλίου, η Microsoft τις ενημερώσεις ασφαλείας και την τεχνική υποστήριξη για τα Windows XP- Ευάλωτοι σε ιούς οι υπολογιστές που θα εξακολουθήσουν τη χρήση- Εκτός από ιδιώτες-χρήστες, κινδυνεύουν και ATM, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες.
Λήγει αύριο, μετά από σχεδόν 13 χρόνια ζωής, μία από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows, τα ΧΡ. Η Microsoft αποφάσισε να σταματήσει την τεχνική υποστήριξη και τις ενημερώσεις ασφαλείας, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα οι υπολογιστές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένα έκδοση, να είναι τώρα εξαιρετικά ευάλωτες σε "κακόβουλες" επιθέσεις του διαδικτύου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, οι εν λόγω χρήστες μπορούν να συνεχίσουν να έχουν το λειτουργικό σύστημα εγκατεστημένο στους υπολογιστές τους, χωρίς όμως να μπορούν να βασίζονται πλέον στις περιοδικές ενημερώσεις (updates) που μέχρι σήμερα έκλειναν τις κατά καιρούς «τρύπες» ασφάλειας. Άρα, μοναδική προστασία κατά των ιών θα παρέχεται μόνο μέσω σχετικών προγραμμάτων, κάτι που είναι ιδιαιτέρως επισφαλές καθώς θα λείπουν τα τακτικά «μπαλώματα» της Microsoft στον κώδικα του συστήματός της.


"Ξεβόλεμα" και κίνδυνοι για ATM, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες
 Σε παγκόσμιο επίπεδο τα Windows -σε όλες τις εκδόσεις τους- «κινούν» περίπου το 90% των υπολογιστών, με τα Windows XP ειδικότερα να εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό υπολογιστών, αφού πολλοί χρήστες -ιδιώτες, εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες δεν είχαν βρει ως τώρα λόγο να αναβαθμιστούν στις επόμενες εκδόσεις των Windows (Vista, 7 και 8).
Ταυτόχρονα, ανησυχίες έχουν διατυπωθεί για την ασφάλεια αρκετών τραπεζικών μηχανημάτων ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) που λειτουργούν ακόμη με τα Windows XP. Επίσης για αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν «προσκολληθεί» στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, συνήθως λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος ή χρημάτων να επενδύουν συνεχώς σε νέες και πιο ασφαλείς τεχνολογίες.Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top