9 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Η τρόικα απαιτεί πλειστηριασμούς ακινήτων στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας

10:34 π.μ.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα που ζητάει να περάσουν από τη Βουλή τον Ιούλιο οι αλλαγές στους πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο.
Μέσω επιστολών φτάνουν στην κυβέρνηση οι απαιτήσεις της τρόικας για το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο, όπως αναφέρει το Capital.

Οι δανειστές ζητούν σαρωτικές αλλαγές γιατί βλέπουν πως το ισχύον σύστημα δεν ''περπατάει'' και δεν μπαίνουν λεφτά στα κρατικά ταμεία.
Ο λόγος είναι πως σύμφωνα με το νόμο που ισχύει η ελάχιστη τιμή στους πλειστηριασμούς δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική αξία.
Όμως στην πραγματική αγορά οι αντικειμενικές αξίες είναι απλησίαστες και όταν και εαν γίνουν αγοραπωλησίες αυτές γίνονται σε τιμές όχι απλώς κατώτερες αλλά υποπολλαπλάσιες από τις αντικειμενικές.

Για αυτό και στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν μπήκε η πρόβλεψη που θα σηκώσει σάλο.
Ότι δηλαδή η ελάχιστη τιμή στους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του δημοσίου θα είναι το ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και παράγοντες της αγοράς ξέρουν πως εαν περάσει η άποψη των δανειστών τότε θα ανοίξει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο Δημόσιο.

Αυτά εξηγούν γιατί ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας αναμένεται μακρύς και γεμάτος αγκάθια, παρόλο που η τρόικα ζητάει να περάσει από την Βουλή άμεσα και μάλιστα τον Ιούλιο.

Πηγή: newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top