5 Μαΐ 2014
0 σχόλια

ΗΠΑ: Αύξηση επιτοκίων από το 2015 βλέπουν οι αναλυτές

1:43 μ.μ.
Με σταθερά βήματα εκτιμούν οι αναλυτές της Wall Street ότι θα συνεχιστεί η απομάκρυνση της Federal Reserve από την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική.
Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑθα δώσει τέλος στην πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης έως τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ περιμένουν την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Η δημοσιοποίηση της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο διασκέδασε τις αμφιβολίες σχετικά με τη δυναμική της ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, με τους οικονομολόγους στην πλειονότητά τους να υπολογίζουν ότι το ΑΕΠ μεγεθύνεται πλέον με ταχύτερους ρυθμούς, ύστερα από ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο.
Σε δημοσκόπηση του Reuters, στην οποία συμμετείχαν οικονομολόγοι των κορυφαίων τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών της Wall Street, οι οικονομολόγοι αναμένουν στην πλειονότητά τους εγκατάλειψη των μηδενικών επιτοκίων έως τον Ιούνιο του 2015.
Οι μισοί εξ αυτών, μάλιστα, προβλέπουν ότι η πρώτη αύξηση θα είναι «επιθετική», οδηγώντας το επιτόκιο απευθείας στο 0,5% και όχι στο 0,25%.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top