19 Μαΐ 2014
0 σχόλια

AstraZeneca: Νέο «όχι» στην Pfizer

11:19 π.μ.
Η AstraZeneca απέρριψε σήμερα τη νέα προσφορά που κατέθεσε η Pfizer για την εξαγορά της, η οποία αποτιμά τις μετοχές της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας στις 55 στερλίνες.
Σε σημερινή ανακοίνωσή της η AstraZeneca αναφέρει πως η προσφορά της Pfizer δεν είναι ικανοποιητική και εκτιμά πως θα δημιουργήσει αβεβαιότητα και κίνδυνο για τους μετόχους.
Επισημαίνει επίσης πως οποιαδήποτε νέα προσφορά θα πρέπει να είναι 10% υψηλότερη από εκείνη της Παρασκευής, η οποία ανερχόταν στις 53,5 στερλίνες ανά μετοχή.
 «Η προσέγγιση της Pfizer κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να εξαγοράσει την AstraZeneca φαίνεται να καθοδηγείται βασικά από το οικονομικό όφελος των μετόχων της λόγω της μείωσης του κόστους και της ελαχιστοποίησης της φορολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος της βρετανικής εταιρείας, Λιφ Γιόχανσον.
«Από την πρώτη συνάντησή μας τον Ιανουάριο έως την τελευταία χθεσινή συζήτηση και στις πολλές τηλεφωνικές συζητήσεις που μεσολάβησαν, η Pfizer δεν μπόρεσε να διαμορφώσει μία πειστική στρατηγική με επιχειρηματικούς όρους ή όρους αξίας», πρόσθεσε.
Ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι η νέα προσφορά είναι η τελική και ότι δεν μπορεί να αυξηθεί. Ανέφερε επίσης ότι δεν σκοπεύει να κάνει μία προσφορά απευθείας στους μετόχους της AstraZeneca για την επιθετική εξαγορά της και ότι θα προχωρούσε σε αυτήν μόνο με τη συμφωνία της εταιρείας.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top