21 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Προσπαθούν για θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές

5:00 μ.μ.
Με μικτά πρόσημα κινούνται την τελευταία ώρα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις κινήσεις που πραγματοποιούνται να παραπέμπουν κυρίως σε στάση αναμονής των στοιχείων που θα ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταναλωτική εμπιστοσύνη το Μάιο.

Στις 15:07, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07% στις 6.797 μονάδες, ο γερμανικός DAXκερδίζει 0,24% στις 9.663 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,12% στις 4.447 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,1% στις 338,56 μονάδες.

Στο ταμπλό, απώλειες 1,6% καταγράφει η BNP Paribas, καθώς όσο περνά ο καιρός το πρόστιμο που ζητούν οι αμερικανικές αρχές να καταβάλει η γαλλική τράπεζα για τη διευθέτηση ομοσπονδιακής και πολιτειακής έρευνας σχετικά με τις συναλλαγές της τράπεζας με χώρες οι οποίες υπόκειντο σε κυρώσεις όπως το Σουδάν και το Ιράν, ανεβαίνει. Το πρόστιμο δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 5 δισ. δολάρια, ποσό διπλάσιο από τα 2,6 δισ. δολάρια που συμφώνησε να καταβάλει η Credit Suisseγια διακανονισμό της υπόθεσης στήριξης αμερικανών φοροφυγάδων.

Απώλειες 3,1% και για την FirstGroup, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα φέτος εξαιτίας της αλλαγής του επιχειρηματικού πλάνου. Η βρετανική εταιρεία υπηρεσιών σε μεταφορικά μέσα ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 112 εκατ. στερλίνες για το 12μηνο χρήσης, όπως ακριβώς ανέμεναν οι αναλυτές.

Απώλειες 2,8% για την Wm Morrison Supermarkets, μετά την υποβάθμιση της από την Deutsche Bank σε sell από hold προηγουμένως, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πρόσφατη υπεραπόδοση της μετοχής της δεν στηρίζεται σε ισχυρά θεμελιώδη.

Στον αντίποδα, κέρδη 3,3% καταγράφει η Maersk, η οποία αναβάθμισε το ετήσιο outlook της σήμερα, μετά την ανακοίνωση αύξησης καθαρών κερδών κατά 62% το α’ τρίμηνο, καθώς τα χαμηλότερα κόστη αντιστάθμισαν τους μειωμένους ναύλους στον κλάδο των container.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, συρρίκνωση παρουσίασε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Συγκεκριμένα, το πλεόνασμα μειώθηκε, σε προσαρμοσμένους όρους, στα 18,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο από 21,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο.

Στο 12μηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2014, το πλεόνασμα ανήλθε στο 2,5% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, 1,8% υψηλότερα σε σχέση με το 12μηνο που έληξε τον Μάρτιο του 2013.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top