20 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Αλ. Τουρκολιάς: Στηρίζουμε δυναμικά την οικονομία Άρχισε η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της ΕΤΕ

3:59 μ.μ.
Σταθμό στη στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ+1,42%χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς την πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και τόνισε πως η ΕΤΕ, με την κεφαλαιακή της θωράκιση στηρίζει δυναμικά την ελληνική οικονομία.
«Με την κεφαλαιακή μας θωράκιση και τη μοναδική μας θέση σε ρευστότητα προχωρούμε δυναμικά στη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών της ΕΤΕ στο Χ.Α.
«Η έναρξη διαπραγμάτευσης σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών από την ιδιαίτερα επιτυχημένη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής, αποτελεί σταθμό στη στρατηγική της τράπεζας. Στρατηγική, που μεταξύ άλλων, προβλέπει την περαιτέρω διεύρυνση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην Εθνική Τράπεζα», τόνισε ο κ. Τουρκολιάς, κηρύσσοντας την έναρξη της διαπραγμάτευσης των 1.136.363.637 νέων μετοχών που προέκυψαν από την ΑΜΚ.
Όπως είπε, με την πρόσφατη αύξηση, η ΕΤΕ αφενός ενίσχυσε από 16% σε 43% τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μετοχική της βάση, αφετέρου διεύρυνε σημαντικά τον πολυμετοχικό της χαρακτήρα.
«Θωρακισμένοι κεφαλαιακά, με EBA Core tier1, που μετά και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που έχουμε ήδη υλοποιήσει και ολοκληρώσει μέχρι το φθινόπωρο, θα φθάσει το 18,2%. Με τον υπολογισμό κεφαλαίων, βάσει Βασιλείας ΙΙΙ, ο συντελεστής ιδίων κεφαλαίων θα είναι στο 11,7% με ευρωπαϊκό μέσο όρο το 10%», τόνισε ο επικεφαλής της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 1.136.363.637 νέων μετοχών στην τιμή 2,20 ευρώ ανά μετοχή.
«Για την αγορά μας είναι επίσης σημαντικό ότι η άντληση των 2,5 δισ. έγινε, χωρίς να μεταφερθεί από τις ανοικτές πωλήσεις κανένας συστημικός κίνδυνος στην αγορά, καθώς ολοκληρώθηκε εγκαίρως ο διακανονισμός και έκλεισαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η αγορά μας κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του διακανονισμού», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΧΑΕ, ΕΧΑΕ+5,66% Σωκράτης Λαζαρίδης.





Πηγή; naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top