19 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Ο πρώτος απολογισμός της αυτοδιοικητικής κάλπης Τι λένε σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το εκλογικό αποτέλεσμα, το δίλημμα του Πρωθυπουργού εν όψει και της ευρωκάλπης

11:23 π.μ.
Μπορεί να χάθηκε η μάχη στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη για τη ΝΔ περιφέρεια Αττικής και στον δήμο της Αθήνας, αλλά συνολικά το αποτέλεσμα στις 13 περιφέρειες της χώρας ήταν σαφώς καλύτερο από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών το 2010.
Αυτό λένε στη Συγγρού όπου σε μια μίνι χθεσινοβραδινή σύσκεψη, με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αποφασίστηκε, εν όψει και της ευρωκάλπης, να κρατηθούν εξαιρετικά χαμηλοί τόνοι για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός, από σήμερα, θα επαναφέρει το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες» και μάλιστα «ένα κλικ πιο πάνω», όπως λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του κόμματος. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κ. Σαμαράς να συνδέσει μια αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής στην ευρωκάλπη με ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, για να θέσει με πιο σαφή τρόπο το δίλημμα  της δεύτερης Κυριακής.


Από εκεί και μετά στη Συγγρού θεωρούν δικαίωση των επιλογών τους το γεγονός ότι σε 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας έχουν περάσει υποψήφιοι της ΝΔ και μάλιστα στις εννέα εξ αυτών θα διεκδικήσουν από ευνοϊκή θέση την τελική επικράτησή τους, σε σχέση πάντα και με τις πέντε περιφέρειες που κέρδισε η ΝΔ το 2010.
Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα ότι είναι η πρώτη φορά που δεν έχει περάσει στον δεύτερο γύρο υποψήφιος της ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας, ενώ πέρα από την επιτυχία της κ. Δούρου στην περιφέρεια Αττικής η ΝΔ κινδυνεύει να μην πάρει ούτε έναν από τους μεγάλους δήμους (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη) και περιφέρειες της χώρας  (Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας).

Ωστόσο, όπως το κατέστησε σαφές και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, η βασική πολιτική μάχη θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή στην ευρωκάλπη.

Για το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα, λένε στελέχη του ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενα. Σγουρός και Καμίνης θα δώσουν από καλή αφετηρία τη μάχη του δεύτερου γύρου, ο Γιάννης Μπουτάρης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επανεκλεγεί και οι υποψήφιοι του κόμματος, επίσημοι και ανεπίσημοι, θα περάσουν σε πέντε περιφέρειες της χώρας στον δεύτερο γύρο Αν αυτό θα δώσει ανάσα ζωής στην ηγεσία του κινήματος θα φανεί από το ποσοστό της ευρωκάλπης, καταλήγει στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.          
Τελικά, όπως έλεγε αργά χθες το βράδυ κυβερνητικό στέλεχος με πολλές εκλογικές αναμετρήσεις στην πλάτη του «ο μεγάλος χαμένος της χθεσινής βραδιάς ήταν οι δημοσκοπήσεις και τα exit polls!».      
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ


Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top