30 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Η ευρωκάλπη έφερε τα πάνω κάτω

10:27 π.μ.
Τριγμούς σχεδόν στο σύνολο των κομμάτων έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης.
Το Μαξίμου μπορεί να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση δεν έχει χάσει τη δεδηλωμένη, ωστόσο το μήνυμα της κάλπης και ο προβληματισμός που ακολούθησε, με πρώτιστο μέλημα την ανάγκη άσκησης πιο χαλαρής πολιτικής έναντι κυρίως των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, έχει ως επακόλουθο μια σειρά από επιπτώσεις.
Στην κορυφή αυτών ο επικείμενος ανασχηματισμός ο οποίος πήγε πίσω, πιθανότατα για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ή για τις αρχές Ιουλίου, και θα γίνει με όρους πολιτικούς και όχι δημοσιογραφικούς, όπως είπε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η πραγματική αιτία όμως, για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο Μαξίμου, είναι αφενός οι αυξημένες απαιτήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θέμα το οποίο σχετίζεται και με την τύχη του Γιάννη Στουρνάρα, αφετέρου ότι το Μαξίμου δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το πώς θα γίνει και κυρίως τι μέγεθος θα έχει η στροφή προς την κοινωνία. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, σε μία εμφανή προσπάθεια, να πειστεί η κοινωνία ότι το μήνυμα ελήφθη. 
Στο ΠΑΣΟΚ η ανακούφιση για το ποσοστό της Ελιάς έφερε τον κ. Βενιζέλο αφενός να απευθύνει πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην «εθνική προσπάθεια» για οριστική έξοδο από την κρίση, αφετέρου να θέτει και νέους όρους στο Μαξίμου για μια σειρά από θέματα. Τη ίδια ώρα η κατάσταση στη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ποσοστό του Ποταμιού θέτει μοιραία την Ελιά και τον κ. Βενιζέλο στη θέση του οδηγού για την επόμενη μέρα στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Στη ΔΗΜΑΡ, μετά το  αποτέλεσμα της κάλπης, η κατάσταση μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου. Δε αποκλείεται μάλιστα μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. το  Σαββατοκύριακο να υπάρξουν αποχωρήσεις από την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στους ΑΝ.ΕΛ. Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου και ο Παύλος Χαϊκάλης μοιάζει να είναι με το ένα πόδι εκτός κόμματος.
Οι εξελίξεις στα δύο κόμματα δεν αφήνουν αδιάφορο το Μαξίμου το οποίο βλέπει προϋποθέσεις διεύρυνσης της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή.  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ    




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top