29 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Βαρκελώνη: Συγκρούσεις της αστυνομίας με καταληψίες για τρίτη ημέρα Λόγω εκκένωσης κατειλημμένου κτηρίου

4:10 μ.μ.
Για τρίτη νύχτα συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις της αστυνομίας με καταληψίες στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με αφορμή την επικείμενη κατεδάφιση κατειλημμένου κτηρίου στην πόλη.
Ακροαριστεροί ακτιβιστές κατέλαβαν το κτήριο το 1997 και το χρησιμοποιούσαν για συναυλίες, μαθήματα και άλλες εκδηλώσεις.
Το κτήριο Can Vies, το οποίο βρίσκεται σε γειτονιά εργατικής τάξης, είναι ιδιοκτησίας των υπηρεσιών μεταφοράς της Βαρκελώνης, οι οποίες επιθυμούν να το κατεδαφίσουν και να αναπτύξουν την περιοχή.
Η αστυνομία εφαρμόζοντας απόφαση δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε αφού κατέρρευσαν οι συνομιλίες των αρχών με τους καταληψίες,  εκκένωσε το κτήριο τη Δευτέρα.

Περίπου 2.000 άτομα διαδήλωσαν την Τετάρτη το βράδυ, παραβιάζοντας τη γραμμή ασφαλείας της αστυνομίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της.
Ακολούθησαν μάχες, με τους διαδηλωτές  να εκτοξεύουν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομίας, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους και έσπασαν τζάμια.
Τουλάχιστον 25 άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης και αντιμετωπίζουν διάφορες κατηγορίες για διατάραξη της τάξης.
Η αστυνομία και οι αρχές ανέφεραν ότι παρόμοια περιστατικά είχαν προηγηθεί και τις δύο προηγούμενες νύχτες, με τους διαδηλωτές να επιτίθενται και σε τράπεζες και αστυνομικά βανάκια.



Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top