21 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Με απώλειες ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

11:02 π.μ.
Πτωτικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τις αγορές να εκτιμούν ότι τα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταναλωτική εμπιστοσύνη το Μάιο δεν θα είναι και τόσο ενθαρρυντικά για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στις 10:37, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,26% στις 6.785 μονάδες, ο γερμανικός DAXκερδίζει 0,44% στις 9.597 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,48% στις 4.431 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες 0,4% στις 337,13 μονάδες.

Στο ταμπλό, απώλειες 2,7% καταγράφει η BNP Paribas, καθώς όσο περνά ο καιρός το πρόστιμο που ζητούν οι αμερικανικές αρχές να καταβάλει η γαλλική τράπεζα για τη διευθέτηση ομοσπονδιακής και πολιτειακής έρευνας σχετικά με τις συναλλαγές της τράπεζας με χώρες οι οποίες υπόκειντο σε κυρώσεις όπως το Σουδάν και το Ιράν, ανεβαίνει. Το πρόστιμο δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 5 δισ. δολάρια, ποσό διπλάσιο από τα 2,6 δισ. δολάρια που συμφώνησε να καταβάλει η Credit Suisseγια διακανονισμό της υπόθεσης στήριξης αμερικανών φοροφυγάδων.

Απώλειες 3,1% και για την FirstGroup, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα διανείμει μέρισμα φέτος εξαιτίας της αλλαγής του επιχειρηματικού πλάνου. Η βρετανική εταιρεία υπηρεσιών σε μεταφορικά μέσα ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 112 εκατ. στερλίνες για το 12μηνο χρήσης, όπως ακριβώς ανέμεναν οι αναλυτές.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, σήμερα αναμένουμε τις ανακοινώσεις από τις λιανικές πωλήσεις στην Αγγλία, τη δημοσίευση των πρακτικών από τη τελευταία συνεδρίαση της ΒοΕ. Στη συνέχεια περιμένουμε την καταναλωτική εμπιστοσύνη από την Ευρωζώνη.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top