14 Μαΐ 2014
0 σχόλια

ΒοΕ: Η βρετανική αγορά εργασίας θα ανακάμψει ταχύτερα

5:37 μ.μ.
Στο 3,4% διατηρεί την εκτίμηση της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το 2014 η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην τριμηνιαία έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με την ΒοΕ, ο ετήσιος πληθωρισμός θα είναι κοντά στο στόχο του 2% κατά τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, εάν τα επιτόκια στη Βρετανία αυξάνονται σύμφωνα με τις προσδοκίες των χρηματοπιστωτικών αγορών. Μάλιστα, οι αναλυτές της κεντρικής τράπεζας εκτιμούν ότι η βρετανική οικονομία μπορεί να αναπτύσσεται ταχύτερα χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τον πληθωρισμό, καθώς η υποτονικότητα στην αγορά εργασίας εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στους μισθούς και τις τιμές.

Σύμφωνα με την έκθεση, η βρετανική οικονομία μόλις φέτος ανέκτησε το έδαφος που έχασε κατά τη σφοδρή χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Επίσης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση του βασικού επιτοκίου έως τις αρχές του επόμενου έτους.

Η αλλαγή στις τελευταίες προβλέψεις σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση εντοπίζεται στην αγορά εργασίας, όπου η ΒοΕ αναμένει το δείκτη ανεργίας να μειωθεί ταχύτερα από ό,τι προέβλεπε το Φεβρουάριο. Το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 6,8% το Μάρτιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με τους αναλυτές της ΒοΕ να εκτιμούν ότι θα μειωθεί στο 5,9% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Τρεις μήνες πριν, είχαν εκτιμήσεις ότι η ανεργία θα είναι στο 6,3% στις αρχές του 2017.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top