21 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Κοινό μέτωπο Γιούνκερ - Σουλτς κατά των εξτρεμιστικών κομμάτων

11:04 π.μ.
Κάλεσμα στους Ευρωπαίους να μην επιλέξουν την Κυριακή εξτρεμιστικά κόμματα απηύθυναν οι δύο βασικοί υποψήφιοι για την ηγεσία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς. 
«Αν εκλεγόμουν πρόεδρος της Επιτροπής μόνο επειδή οι εξτρεμιστές ψήφισαν για εμένα, θα παραιτούμουν», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, υποψήφιος του ΕΛΚ, στη διάρκεια τηλεμαχίας των δύο που μεταδόθηκε από τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD.
«Δεν θα εκλεχθώ από φασίστες, ρατσιστές, από όσους τάσσονται εναντίον ανθρώπων επειδή δεν τους συμπαθούν», πρόσθεσε. 
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υποψήφιου των Σοσιαλιστών, κ. Σουλτς, ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν στις κάλπες, ώστε να εμποδίσουν το ακροδεξιό Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα να κερδίσει έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Πιστεύω ότι αποτελεί καθήκον όσων πιστεύουν στη δημοκρατία στη Γερμανία να εξασφαλίσουν με την ψήφο τους ότι οι προπαγανδιστές της ιδεολογίας του Αδόλφου Χίτλερ δεν θα σπιλώσουν το όνομα της Γερμανίας στο Ευρωκοινοβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε θέματα όπως η ανεργία, η πρόληψη των υπερβολικών ρυθμίσεων και η ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ,ενώ αμφότεροι εξέφρασαν το σκεπτικισμό τους σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.






Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top