21 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Bloomberg: Αντιμέτωπη με πρόστιμο άνω των 5 δισ. δολ. η BNP Paribas

5:02 μ.μ.
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών υποχώρησε σήμερα η μετοχή της BNP Paribas, εν μέσω ανησυχιών ότι οι αρχές των ΗΠΑ θα ζητήσουν από τη γαλλική τράπεζα ποσό άνω των 5 δισ. δολαρίων για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και του Σουδάν, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο πρακτορείο, το ποσό που θα ζητήσουν οι αμερικανικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για τις συναλλαγές της τράπεζας με χώρες όπως το Ιράν και το Σουδάν, υπερβαίνει κατά πολύ τα 2,6 δισ. δολάρια που συμφώνησε να καταβάλει η ελβετική Credit Suisse για να διευθετήσει την εναντίον της δίωξη στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι βοήθησε στη φοροδιαφυγή Αμερικανών πολιτών.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται και το τελικό ποσό μπορεί να αλλάξει, δήλωσε στο πρακτορείο μία πηγή. Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις πηγές με γνώση του θέματος είχαν αποκαλύψει ότι οι αμερικανικές αρχές ζητούν τουλάχιστον 3,5 δισ. δολάρια για να διευθετήσουν την υπόθεση της BNP.
Σύμφωνα με αναλυτή της Mediobanca, αν το πρόστιμο υπερβεί τα 7 δισ. δολάρια, αυτό ενδέχεται να υπονομεύσει τη διανομή μερίσματος από τη BNP και θα μπορούσε να εμποδίσει τη γαλλική τράπεζα να διατηρήσει τον δείκτη κεφαλαίων της πάνω από το 10%,




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top