12 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Bloomberg: Απαισιόδοξο το 63% των αναλυτών για τις πολιτικές του Α. Σαμαρά

11:22 π.μ.
Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση του Bloomberg σε διεθνείς επενδυτές.- Ανησυχητικός ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη.- Οι εκτιμήσεις για τον Αντώνη Σαμαρά.
Περίπου το 74% των αναλυτών δήλωσαν ότι ο αποπληθωρισμός αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη ζώνη του ευρώ καθώς ήδη χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν περάσει το κατώφλι του, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Bloomberg για τις παγκόσμιες αγορές, ούτε στην υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι καλύτερη η κατάσταση, δεδομένου πως οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν σε ολόκληρη τη ζώνη στο 0,7% τον Απρίλιο, απέχοντας πολύ από τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σε ερώτηση σχετικά με τη δημοτικότητα των Ευρωπαίων ηγετών και τις ικανότητές τους στην προώθηση των επενδύσεων μόλις το 37% των αναλυτών απάντησαν θετικά για τον Αντώνη Σαμαρά. Από τους πιο δημοφιλείς ηγέτες αναδείχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ με ποσοστό 76%, ενώ στον...πάτο της εμπιστοσύνης βρέθηκε ο Φρανσουά Ολάντ, με ποσοστό 11%.

Όσον αφορά, τώτα, στις εξελίξεις στη Ρωσία, περισσότεροι από 7 στους 10 απάντησαν ότι η ρωσική οικονομία επιδεινώνεται κι αναφορικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκαν απαισιόδοξοι για τον τρόπο που οι πολιτικές του επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.
Για την παγκόσμια οικονομία η έρευνα έδειξε ότι το 40% των ερωτηθέντων είναι αισιόδοξοι για την πορεία της, θεωρώντας ότι αυτή βελτιώνεται, το 43% υποστηρίζει ότι είναι σταθερή ενώ μόλις το 12% πιστεύει ότι επιδεινώνεται.



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top